Societat 29/10/2012

La meitat dels catalans té sobrepès, segons l'enquesta de Salut

El 30% de la població es declara fumadora, i el 88% no segueix les recomanacions sobre bons hàbits alimentaris

Efe
1 min
Contra l'obesitat infantil

BarcelonaLa meitat dels catalans d'entre 18 i 74 anys presenta sobrepès, segons dades de l'enquesta de Salut de Catalunya de l'any 2011, que indica també que 8 de cada 10 ciutadans declaren que tenen un bon estat de salut. L'informe, que ha elaborat el departament de Salut i s'ha fet públic avui, mostra que el 30% de la població es declara fumadora, diària o ocasional, un percentatge superior a la mitjana europea (26,7%).

Prop del 35% dels catalans pateix una malaltia crònica, en la majoria dels casos relacionada amb l'aparell locomotor, com mals d'esquena, o vinculades a l'aparell circulatori, com hipertensió, així com depressions o ansietat. D'una altra banda, encara que només el 20% de la població és sedentària, el 88% dels enquestats no segueix les recomanacions sobre bons hàbits alimentaris, com la ingesta diària de cinc peces de fruita i verdura.

També prop d'un 60% de la població es revisa el nivell de colesterol, més del 50% es pren la tensió arterial periòdicament i el 60% dels més grans de 60 anys es vacuna anualment contra la grip. Durant l'any 2011, el 92% dels ciutadans va visitar un professional de la salut, i nou de cada deu persones es declara satisfeta amb el funcionament dels serveis sanitaris. Els resultats són molt semblants en tots els paràmetres als que s'han obtingut en l'enquesta de Salut del 2010.

stats