Societat 25/07/2013

Imputat el maquinista del tren descarrilat a Galícia

La caixa negra del comboi està a disposició del jutge i custodiada per la policia judicial

Agències
1 min
El tren del descarrilament de Galícia, en l'estat en què ha quedat / EFE

Santiago de Compostel·laEl titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Santiago de Compostel·la ha ordenat aquest dijous a la policia judicial prendre declaració com a imputat al maquinista del tren accidentat aquest dimecres a Galícia, Francisco José Garzón Amo. El conductor està a disposició policial en aquests moments, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Galícia.

El balanç provisional de víctimes mortals del descarrilament són 78, i hi ha al voltant de 130 ferits de diversa consideració. Tanmateix, no es descarta que aquestes xifres puguin augmentar.

Encara no s'ha concretat l'hora i el dia en què es prendrà la primera declaració al conductor del comboi sinistrat. També s'està fent recerca de testimonis del sinistre per citar-los a declarar.

La caixa negra del comboi està a disposició del jutge i custodiada per la policia judicial.

El jutge també ha demanat que es recullin tots els vídeos, àudios i altre material fotogràfic i audiovisual que pugui existir de l'accident per poder-ho utilitzar en la investigació de les causes del sinistre. La primera hipòtesi assenyala l'excés de velocitat com a una de les causes principals. De fet, el mateix maquinista va admetre, en una conversa amb el control de ràdio just després del sinistre, que doblava la velocitat permesa en el tram on es va produir l'accident.

stats