Societat 12/03/2013

La veu dels desnonats, en un vídeo de la PAH dirigit als diputats

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) demana als polítics, a través de diversos testimonis, que atenguin les demandes la la ILP de la dació en pagament

Ara
1 min

BarcelonaLa campanya 'Hi ha vides em joc' de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha fet aquest dimarts una passa més amb la publicació d'un vídeo, que ja corre per les xarxes socials, dirigit als diputats del Congrés perquè atenguin les "demandes de mínims" recollides a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la dació en pagament. La iniciativa suma la veu de diverses persones que han patit en primera persona el drama d'un desnonament i que remarquen que no són ni "prescindibles" ni una simple "xifra". Per això, fan una crida a polítics i entitats bancàries a aplicar canvis com la dació en pagament amb caràcter retroactiu.

Aquesta setmana, la PAH ha engegat la seva campanya d' 'escrache' –un tipus de mobilització consistent en l'assenyalament públic de qui es consideri "culpable" que va néixer a l'Argentina dels anys 90–. Inicialment, es busca interpel·lar els diputats perquè es posicionin i un cop hi hagi un projecte de llei concret es passarà a la persecució –pacífica- de "culpables del genocidi financer", segons ha concretat la mateixa PAH. El vídeo és una acció més encaminada a remoure les consciències de polítics i banquers.

stats