Societat 28/02/2013

Fingir un embaràs per poder seure al metro

Les panxes de silicona fan furor a la Xina

Efe
2 min
Una de les panxes de silicona, comercialitzades a la Xina

PequínEls ventres de silicona per fingir un embaràs, disponibles en moltes botigues 'online' de la Xina, s'han convertit en un gran negoci al país asiàtic, on moltes dones en fan servir per aconseguir que els cedeixin el seient als transports públics, entre altres avantatges. El producte, que es ven a un preu d'entre 40 i 90 euros, ha tingut una magnífica rebuda per part de dones que el compren per aconseguir els 'privilegis' de què gaudeixen les embarassades.

"Ja no necessitarà fer cua i podrà seure cada dia a l'autobús". Amb aquest eslògan es promocionen uns implants que, en un principi, van néixer pensats com a disfresses. Amb tot, han acabat tenint èxit amb un ús diferent del pensat pels seus creadors, que, ara, han decidit sumar-se a aquesta utilització alternativa i publicitar-lo obertament com una forma d'aconseguir fingir embarassos amb finalitats 'socials'.

Malgrat aquest èxit, l'existència d'aquestes panxes falses havia passat desapercebuda a la Xina fins aquesta setmana, quan una dona de Pequín va aparèixer en les notícies en ser descoberta amb un d'aquests implants al metro de la capital xinesa. La dona va adquirir la panxa per gaudir de més comoditat en els seus llargs desplaçaments diaris en metro cap a la feina, al centre de la capital. Però pel que sembla, la panxa es movia massa durant el trajecte i els passatgers es van adonar del truc. Ara, la dona ha interposat una denúncia per publicitat enganyosa, amb l'argument que el ventre de silicona no semblava autèntic, tal com prometien els venedors. Les autoritats de Pequín no han acceptat a tràmit la demanda, amb l'argument que "si s'utilitza per enganyar la gent, cal assumir-ne les responsabilitats".

En les webs xineses s'hi pot trobar una gran varietat d'aquestes panxes, amb diferents mides equivalents a diferents mesos de gestació, i fins i tot ventres de silicona per simular que s'està embarassada de bessons, trigèmins o quadrigèmins.

stats