Publicitat
Publicitat

Els arquitectes es posicionen per majoria en contra de la instal·lació d'Eurovegas

Una llarga taula rodona coincideix a criticar el Govern per la manca d'informació i per la possibilitat de canviar la legalitat perquè Adelson pugui  substituir el Parc Agrari del Delta pel seu macroprojecte d'oci i negoci

El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, representant d'un dels sectors que més estan patint la crisi per l'aturada de projectes relacionats amb la construcció, ha sorprès aquest dimecres omplint de gom a gom la sala d'actes de l'entitat amb professionals que s'han posicionat de manera abassegadorament majoritària contra Eurovegas. Tot i que no han faltat veus a la taula i entre el públic a favor del macrocomplex de Sheldon Adelson que el Govern cada cop té més coll avall, cinc dels sis conferenciants s'han alineat amb el degà, Lluís Comerón, que ha fet una dura crítica per la manca de transparència i d'informació que s'ha negat a facilitar la Generalitat.

Entre les paraules més contundents que s'han sentit a l'acte durant les dues hores que ha durat el col·loqui, l'arquitecte Xavier Matilla ha denunciat que els principis urbanístics "no haurien d'estar sotmesos a situacions d'excepcionalitat" i el geògraf Francesc Muñoz s'ha preguntat si "ens interessa l'urbanisme king size" o el que ha qualificat d'"urbanalització". Només l'arquitecte Agustí Jover, que ha marxat a mig acte, ha posat en valor la posició executiva del Govern perquè "no es pot fer un procés assembleari" sobre Eurovegas. En el capítol de torn obert de paraules, els més aplaudits han estat els arquitectes Agapit Borràs o Enric Serra quan el primer ha apuntat que "algú s'enriqueix però el territori s'empobreix" o quan el segon ha assegurat que la Generalitat es posiciona a favor "perquè està desesperada per les xifres macroeconòmiques".

Més continguts de Societat

  1. Dos morts en estavellar-se i incendiar-se un ultralleuger a Viladamat

    El sinistre s'ha produït poc després de les nou del matí al camp d'aviació de la població

  2. El somni del Billy Elliot català penja d’un fil

    L’ha seleccionat el ballet reial de Londres, però la família no pot pagar el cost del curs

  3. Montserrat Bernabeu: “Estem veient ictus amb 40 anys. I l’estrès és una de les causes”

    Reptes “En la rehabilitació haver sigut la víctima o el culpable de l’accident és igual. El que compta són les ganes de millorar” Records “De petit el Gerard em va preguntar si la vida era anar a l’escola entre setmana i al futbol els diumenges”