Societat 08/03/2012

Les famílies que reclamen les classes en castellà: procurador de la Falange, advocat del PP

El procurador a tribunals que porta el cas contra la immersió lingüística va ser candidat falangista el 2007 i el lletrat, va ser a la llista dels populars a Sarrià de Ter

Ara
1 min

BarcelonaEn el que ja sembla una tradició iniciada per Jorge Buxadé –l'advocat de l'Estat que va obrir el foc judicial contra la consulta sobre la independència d'Arenys de Mar l'estiu de 2009–, l'advocat i el procurador del cas anomenat 'les tres famílies' també van formar part de llistes electorals de partits de la dreta.

Concretament, el procurador de les famílies que demanen l'ensenyament en castellà per als seus fills, Jorge Belsa, va ser a les llistes de la Falange Española de las JONS l'any 1980, en les eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta militància política l'acosta especialment a Buxadé, que també va ser candidat del mateix partit, pel qual va ser candidat l'any 1995, també a les eleccions al Parlament. L'any següent, però, va optar per les llistes de la Falange Española Auténtica (FEA) per a les eleccions al Congrés i el Senat.

En una trajectòria paral·lela, l'advocat Ángel Escolano, lletrat de 'les tres famílies' en el cas que ha analitzat el TSJC aquest dijous, va ser candidat del PP a Sarrià de Ter en les municipals de 2007. Ni hi vivia ni coneixia el municipi, però s'hi va presentar.

stats