SOCIETAT
Societat 22/11/2012

Un professor denuncia que l'han acomiadat per ser homosexual, però l'escola ho nega

El docent defensa que va perdre la feina després de revelar la seva homosexualitat. El centre escolar, de Sant Feliu de Llobregat, no es vol pronunciar fins que no tingui cap notificació oficial de la denúncia

Josep Ferrer
2 min

Sant Feliu de LlobregatUn professor ha denunciat l'escola concertada Verge de la Salut de Sant Feliu de Llobregat per homofòbia. Considera que l'han acomiadat del centre educatiu per haver fet pública la seva condició d'homosexual. El centre escolar no es vol pronunciar fins que no tinguin cap notificació oficial de la denúncia. En la denúncia que ha estat presentada al jutjat, el professor, que es vol mantenir en l'anonimat, assegura que des que va fer pública la seva condició d'homosexual la relació amb l'escola va canviar, fins que el van acomiadar. Eugeni Rodríguez és portaveu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya, entitat que dóna suport al denunciant.

Fonts de l'escola Verge de la Salut diuen que no els consta cap denúncia i que el docent no ha estat acomiadat per aquests motius. En la denúncia que ha estat presentada al jutjat, el professor assegura que els problemes van començar quan l'escola, que és religiosa i concertada, va repartir un full entre els alumnes defensant la família tradicional. En aquell moment ell va fer pública la seva condició d'homosexual i la relació amb l'escola va canviar, fins que el van acomiadar.

Al centre educatiu diuen que només tenen coneixement del cas per notícies que han vist circular per internet, informacions que diuen que són anònimes, ja que el denunciant no s'identifica amb el seu nom i cognoms. Segons el Front d'Alliberament Gai de Catalunya, el denunciant i la direcció del centre escolar, situat davant del pas a nivell de Sant Feliu de Llobregat, estan citats a mitjans de gener per a un acte de conciliació. Eugeni Rodríguez, portaveu del Front d'alliberament Gai de Catalunya, entitat que dóna suport al denunciant, demana a l'escola que readmetin el professor acomiadat.

stats