Societat 09/05/2013

Els sindicats xifren el seguiment de la vaga d'ensenyament en un 55%, i el Govern, en un 19,57%

Universitats diu que el seguiment arreu del territori ha estat nul, tot i l'ampli seguiment dels estudiants univeristaris a Barcelona

Ara
1 min

BarcelonaLa vaga d'ensenyament d'aquest dijous ha tingut un seguiment global del 55%, segons calculen tant CCOO com la UGT. El seguiment entre els estudiants de secundària i de les universitats se situa entre el 70% i el 80%, segons l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC).

El govern de la Generalitat ha rebaixat aquestes xifres fins al 19,57% de seguiment a l'ensenyament públic i al 2,93% en els centres concertats. El comunicat recorda que les dades les han facilitades els centres educatius.

Per la seva banda, la secretaria d'Universitats de la Generalitat parlava de "normalitat" als centres públics, especialment d'aquests territoris: la Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Girona (UdG) i Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. En canvi, a la UB admet que hi ha hagut una "afectació important" entre els estudiants amb facultats "tancades", com les d'Economia i Empresa o Física i Química, però no ha donat dades de professorat.

A la UAB, no hi ha hagut activitat acadèmica al campus de Bellaterra per la vaga d'estudiants, tot i que, segons el Govern, la incidència entre els professors i el personal administratiu ha estat "poc important". A la UPC, també s'ha notat menys "afluència" dels estudiants, segons Universitats, amb alguns dels seus centres tancats del tot, com l’ETS d’Arquitectura de Barcelona i a l’ETS d’Arquitectura del Vallès i a la Facultat de Nàutica.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) de Catalunya, que agrupa sindicats docents, sindicats d'estudiants, associacions de pares i moviments de renovació pedagògica, dóna suport a aquesta vaga, que han convocat els sindicats a nivell estatal contra les retallades i contra la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (Lomce) del ministre José Ignacio Wert.

stats