Societat 18/05/2013

El Vaticà nomena el valencià Enrique Benavent nou bisbe de Tortosa

El nou bisbe prendrà possessió el 13 de juliol a la Catedral de la capital del Baix Ebre

Acn
2 min
El valencià Enrique Benavent ha estat nomenat nou bisbe de Tortosa. / ACN

TortosaEl Vaticà ha nomenat monsenyor Enrique Benavent com a nou bisbe de Tortosa en successió de Xavier Salinas, actual bisbe de Mallorca. El nou bisbe de Tortosa és valencià, nascut a Quatretonda l'any 1959. Té 54 anys, és doctor en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma i va ser ordenat sacerdot per Joan Pau II en el seu viatge a Espanya l'any 1992. Benavent va ser formador del Seminari de València, delegat diocesà de la pastoral vocacional i director del col·legi major de Burjassot. Arriba a Tortosa després d'ocupar el càrrec de bisbe auxiliar de València des del novembre de 2004. La presa de possessió es durà a terme el 13 de juliol a la Catedral de Tortosa. Monsenyor Benavent va néixer el 25 d'abril de 1959 a Quatretonda, València. Va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Diocesà de Montcada i es va llicenciar en Teologia l'any 1986 a la Facultat de Teologia "Sant Vicent Ferrer". És doctor en Teologia (1993) per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma i va ser ordenat sacerdot a València pel Sant Pare Joan Pau II, el 8 de novembre de 1982, durant la primera Visita Apostòlica del Papa a Espanya.

Ha estat coadjutor de la parròquia de Sant Roc i Sant Sebastià d'Alcoi, a la demarcació d'Alacant i l'arxidiòcesi de València. També ha impartit classes com a professor de religió en els estudis de secundària, ha estat formador al Seminari Major de Montcada, professor de Síntesi Teològica per als diaques, i delegat episcopal de Pastoral Vocacional. Entre 1990 a 1993, es va traslladar a Roma per cursar els estudis de doctorat a la Pontifícia Universitat Gregoriana.

Fins ara ha estat professor de Teologia Dogmàtica a la Facultat de Teologia "Sant Vicent Ferrer" de València ", professor a la Secció de València del Pontifici Institut "Joan Pau II" per a Estudis sobre Matrimoni i Família, director del Col·legi Major "Sant Joan de Ribera" de Burjassot-València, Degà-President de la Facultat de Teologia "Sant Vicent Ferrer" de València, i Director de la Secció Diòcesi de la mateixa Facultat. També ha estat membre del Consell Presbiteral i bisbe auxiliar de València des del 8 de novembre de 2004. La presa de possessió del nou Bisbe de Tortosa es farà el 13 de juliol a la Catedral de Tortosa.

stats