el casament reial a la xarxa

El vestit de la núvia ressuscita Grace Kelly a la xarxa

Els deu 'hashtags' mundials més utilitzats durant tot al matí fan referència a l'enllaç reial. La similitud entre el vestit de la núvia i el que va lluir la princesa de Mònaco genera una de les etiquetes més curioses i comentades

Redacció
2 min
Grace Kelly, el dia del seu casament

BarcelonaSi algú encara posa en dubte la repercussió social mediàtica del casament del príncep Guillem d'Anglaterra, només cal que rondi una estona per internet i copsi el volum d'informació referent a l'enllaç que s'està generant durant tot el matí.

A Twitter, els deu hashtags mundials més utilitzats durant la primera meitat del dia fan referència a l'enllaç reial.

Sens dubte, una de les etiquetes més curioses és la de Grace Kelly. A qualsevol esdeveniment, sempre hi ha ulls que van més enllà del visible i veuen, ràpidament, allò que per altres passa desapercebut. Això és el que ha succeït amb el vestit de la núvia. Just sortir del cotxe, la xarxa s'ha omplert amb tuits que destacaven la infinitat de similituds amb el vestit que va lluir l'actriu nord-americana en el seu casament amb el príncep Rainier de Mònaco. L'etiqueta Grace Kelly s'ha convertit ràpidament en trending topic i, més enllà de comentar els paral·lelismes entre els vestits, la xarxa s'ha omplert amb tuits d'internautes nostàlgics recordant les virtuts de la princesa desapareguda i, fins i tot, exaltant-la per damunt de la muller del príncep Guillem: “No es pot comparar Kate amb Grace Kelly. Grace va ser una de les dones més boniques del món”.

#RoyalWedding, #rw11 i #casamentoreal ocupen les 3 primeres posicions i els segueixen les etiquetes William & Kate, Sarah Burton (dissenyadora del vestit de la núvia), Grace Kelly, Westminster Abbey (església on s'ha celebrat l'enllaç), Rutter (John Rutter, compositor britànic autor de la melodia This is the day, que ha sonat en finalitzar l'enllaç) i Anglican (tenint en compte que els nuvis pertanyen a l’Església d’Anglaterra). Clicant aquestes etiquetes es poden trobar tuits de tot tipus sobre l'esdeveniment. Des de missatges de suport dirigits a els nuvis fins a informació minut a minut sobre l'enllaç, els comentaris sobre qualsevol aspecte relacionat amb l'esdeveniment alimenten la xarxa amb un ritme d'actualització que es compta en segons.

Entremig d'aquestes 9 etiquetes, però, s'ha colat com a quart trending topic el hashtag QILF (Queen I'd Like to Fuck) que, lluny de fer un seguiment del casament, està ple de missatges amb to de mofa sobre l'enllaç i, fins i tot, se'n poden trobar alguns de crítics com “QILF és trending. Estic orgullós de veure que som un país digne. #ProudtobeBritish”.

stats