Xarxes

Dos mexicans, acusats de terrorisme per un tuit fals

La parella afronta 30 anys de presó pel caos generat arran d'unes piulades que alertaven del segrest de nens a diverses escoles. Els missatges van provocar una cadena d'accidents de trànsit a la ciutat de Veracruz, al sud de Mèxic, entre els pares que anaven a rescatar els seus fills

Redacció
1 min

BarcelonaUn professor de matemàtiques i una comentarista de ràdio mexicans podrien afrontar una pena de 30 anys de presó per terrorisme i sabotatge, en la que seria la sentència més dura fins al moment contra usuaris de Twitter.

Segons informa The Huffington Post, la parella va enviar un tuit alertant que un home armat amb una pistola estava atacant diverses escoles. El missatge va sembrar el caos a la ciutat mexicana i va provocar una cadena de fins a 26 accidents de trànsit entre els pares que es dirigien a les escoles per rescatar els seus fills, ja que les piulades no especificaven les escoles en què s'estaven produint els suposats segrestos. Els tuits també van provocar el col·lapse de les línies telefòniques de la ciutat. El secretari de l'Interior de Veracruz, Gerardo Buganza, ha comparat el caos provocat amb el que va originar Orson Welles el 1938 amb el programa radiofònc La guerra dels móns.

Els advocats dels dos acusats, Gilberto Martínez Vera i María de Jesús Bravo, al·leguen que els seus clients van tuitejar la informació que els havia arribat. La Fiscalia de l'Estat mexicà està investigant 15 comptes de Twitter més com a coresponsables del cas d'alarma social. Als acusats sel's aplicaran les lleis contra el terrorisme.

stats