La mort de Steve Jobs, multitrending topic arreu del món

La mort del fundador d'Apple ha causat una gran commoció entre els usuaris de les xarxes socials arreu del món. El tema ha envaït els top 10 de 'trending topics' de Twitter als EUA, Espanya, Indonèsia, Turquia, Singapur, Colòmbia i en el comput global de tot el Planeta

Joan Callarissa
2 min
Concentració de seguidors d'Apple / EFE

BarcelonaMón:

En el conjunt del planeta, han estat diversos els hashtags que han portat Steve Jobs fins el capdamunt del protagonisme a Twitter. #iSad, amb clara referència als ginys que la seva marca ha creat, s'ha col·locat en el número 1. Amb aquesta etiqueta s'ha llençat a la xarxa milers de missatges. Entre tots aquests, n'hi ha un que recordava una frase de Jobs: "No deixeu que el soroll d'altres opinions ofegui la vostra veu. Tingueu el coratge de seguir el vostre cor i la vostra intuició".

Amb el hashtag #thankyousteve, molts usuaris han donat les gràcies al fundador d'Apple per la innovació que la seva creativitat ha portat fins la societat. Un tuiter ha recordat que: "Hi ha hagut 3 pomes que han canviat la història: la d'Eva, la que va caure sobre Newton i la que Steve Jobs va construir"

Les paraules Think different, eslogan de la marca, el seu nom Steve Jobs o Stay Hungry, en referència al seu mític discurs de la Universitat de Stanford, també s'han situat en el top 10 de trending topics més emprats de mitjana a Twitter al món.

Estats Units:

Als Estats Units es repeteixen aquestes mateixes etiquetes i paraules entre les més mencionades, cosa que demostra l'arrelat que està en aquell país l'hàbit de tuitejar. Tot i això, el volum de debat a l'entorn de la mort de Steve Jobs és tan gran que altres paraules relacionades amb el succés com, per exemple, Thomas Edison estan prenent molta importància i se situen també dins del Top 10. Una usuària recorda que el filantrop i geek "Steve Wozniak diu que Jobs era una combinació de Thomas Edison i Walt Disney".

Espanya:

A l'Estat espanyol, la mort de Steve Jobs també ha tingut molt d'impacte en aquesta xarxa social. Per aquest motiu, els mateixos hashtags que s'han donat als EUA s'han repetit aquí. #Stevejobs ha servit a molts usuaris de Twitter per recomanar-se els uns als altres tornar a llegir o veure els discurs que va fer el 2005 a la Universitat de Stanford. Malgrat això, també hi ha hagut lloc per a tuits més realistes que intentaven recordar que fins la mort de l'informàtic no eren tants qui el coneixien.

Sense ni ser una etiqueta Bill Gates també ha entrat a la llista espanyola de trending topics. Les analogies entre l'un i l'altre han arribat de seguida i no han jugat gaire a favor de Gates. Se li han dedicat tuits amb molta sàtira com: "A veure si ploreu tant quan es mori Bill Gates..." i "Bill Gates ja ha dit que quan mori millorarà la mort de Jobs". Val a dir que les paraules Bill Gates han entrat en el top 10 per parlar de Jobs perquè ha estat de les primeres persones en fer-ne declaracions al respecte.

stats