Política a les xarxes

Zapatero contestarà les preguntes dels internautes a través de YouTube

Els usuaris poden enviar les seves preguntes i votar les més interessants fins al divendres 22 d'abril. L'entrevista s'emetrà el dimecres 27 d'abril

Redacció
1 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, s'ha ofert a participar en el programa YouTube World View, dedicat a fer entrevistes als líders polítics mundials. Els usuaris poden enviar les seves preguntes al president fins al divendres 22 d'abril, en format text o vídeo, a través de la pàgina web del projecte, on també podran votar les que els semblin més interessants. L'entrevista es podrà veure el dimecres 27 d'abril.

El projecte YouTube World View es va iniciar el gener d'aquest any i, de moment, ja hi han participat el president dels EUA, Barack Obama, i els primeres ministres del Regne Unit, David Cameron, i d'Israel, Benjamin Netanyahu.

No és cap novetat destacar que, cada cop més, els polítics utilitzen els recursos que els ofereix internet per apropar-se a la població, sabedors del gran potencial que té la xarxa com a difusora de continguts. Iniciatives com la de Barack Obama de discutir els pressupostos de l'estat a través d'una conferència via Facebook, proporcionen als ciutadans la oportunitat d'obtenir respostes directes a les seves preguntes, escurçant la distància entre els polítics i els ciutadans.

"Estem molt contents de veure que YouTube pot ser també un lloc de debat que permet el diàleg directe amb polítics i governants. Per això, agraïm que el president José Luis Rodríguez Zapatero sigui el primer líder de parla hispana que utilitza YouTube com un mitjà innovador de comunicació per dialogar amb els ciutadans espanyols i de la resta del món” va expressar Aaron Ferstman, director de comunicació per a Europa de YouTube.

stats