Xarxes

El descobriment científic de la dècada, en Comic Sans

La xarxa ironitza sobre el fet que la troballa relativa al bosó de Higgs es presenti fent servir la tipografia més criticada pels dissenyadors, que la troben infantil i desfasada

Ara
1 min
Captura de la presentació del CERN

BarcelonaPoques tipografies desperten la tírria de la Comic Sans, que fins i tot té dedicades pàgines web en què se sol·licita que la prohibeixin. Per això ha sobtat que els científics del CERN que han presentat els darrers avenços en la recerca de l'esquiu bosó de Higgs l'hagin fet servir al seu 'powerpoint'. Aquest tipus de lletra el va crear un empleat de Microsoft l'any 1993 i forma part del paquet de tipografies que vénen de sèrie amb el Windows. El fet que es tracti d'una lletra informal ha provocat que el seu ús s'hagi estès a pesar dels crits al cel elevats per dissenyadors i internautes, que la critiquen amb regularitat. De fet, a Twitter "Comic Sans" ha estat tendència mundial les últimes hores, al costat d'altres etiquetes més centrades en el descobriment científic en si.

Alguns tuits irònics sobre el tema han estat:

"Senyors del CERN: cada cop que feu servir Comic Sans a un Power Point, Déu mata el gatet de Schrödinger. Sisplau, tingueu en compte el gatet" (@fred_SSC)

"L'ús de Comic Sans demostra que han creat els viatges en el temps" (@arielwaldman)

"La troballa del segle (bosó de Higgs) es presenta en Power Point i Comic Sans. És com anar a un sopar de gala en xandall" (@marianrequena)

"Si el bosó de Higgs és la partícula de Déu, a partir d'ara la Comic Sans serà la tipografia de Déu" (@esamakinen)

stats