XARXES

Unes sabates que carreguen el mòbil

Una tecnologia creada als EUA vol fer servir la calor que produïm quan caminem per transformar-la en electricitat i poder carregar els dispositius portàtils que fem servir cada dia

Redacció
1 min
L'aparell permet obtenir electricitat a partir de la calor que generem en caminar

BarcelonaLa tecnologia portàtil té una limitació en la capacitat d'emmagatzemar energia. No és estrany que els usuaris s'emprenyin quan veuen que el seu mòbil o la seva tauleta es queden sense bateria, però això podria passar a la història gràcies a una tecnologia que aprofita la calor que produeix el cos a l'hora de caminar per produir electricitat. L'invent encara està en fase de proves i es preveu que es començarà a comercialitzar d'aquí dos anys.

Tom Krupenkin i Ashley Taylor, dos enginyers de la Universitat de Wisconsin, als EUA, són els creadors d'aquesta tecnologia, que han batejat amb com a InStep NanoPower. La clau de volta de l'aparell és, segons expliquen a la web del projecte, que “l'energia produïda pels humans en caminar normalment es perd en forma de calor”. L'aparell, en canvi, captura aquesta energia i la converteix en electricitat que es pot fer servir en els dispositius electrònics. Els creadors creuen que amb una passejada de dues hores n'hi hauria prou per carregar un smartphone.

L'invent fa servir un procés químic que s'anomena electrohumectació inversa, que transforma l'energia termodinàmica que es genera a cada passa en electricitat, gràcies a un líquid conductor instal·lat a la sabata. Fins ara, la tecnologia està en estat de proves però sembla que podrà servir per carregar fins i tot un ordinador portàtil, ja que els creadors calculen que una sola de sabata podria arribar a produir fins a 10 watts. Volen, a més, que els aparells es puguin carregar sense fils.

stats