Especials 09/09/2013

La Via Catalana a Barcelona, carrer per carrer

Barcelona es prepara per a la Via Catalana amb un dispositiu de mobilitat "sense precedents". S'ha d'evitar l'ús del vehicle privat durant la tarda perquè de quatre a set la capital catalana estarà "tancada"

Acn
3 min
El recorregut de la Via Catalana per Barcelona

BarcelonaLa Via Catalana, a Barcelona, carrer per carrer

Ruta 1 (cadena centre, de nord a sud): Eduard Maristany - pl. Llevant - av. Diagonal - Pl. de les Glòries - av. Diagonal - Lepant - Provença - Sardenya - Mallorca - Marina - av. Meridiana - pg. Pujades - Parc de la Ciutadella (pg. Til·lers, pl. Joan de Fiveller, monument a Prim, porta de l'av. Marquès de l'Argentera) - pg. Picasso - Princesa - Allada-Vermell - Montanyans - Pou de la Figuera - Gombau - av. Francesc Cambó - av. Catedral - Bisbe - pl. Sant Jaume - Ferran - La Rambla - pl. Catalunya - pg. de Gràcia - pl. Joan Carles I - Av. Diagonal - pl. Francesc Macià - av. Diagonal - Loreto - pl. Doctor Ignasi Barraquer - Trav. de les Corts - Collblanc.

Ruta 2 (cadena litoral, de nord a sud): Eduard Maristany - Parc del Fòrum - pg. Marítim de la Nova Mar Bella - pg. Marítim de la Mar Bella - pg. Marítim del Bogatell - pg. Marítim de la Nova Icària - Parc del Port Olímpic - Marina - pg. Marítim de la Barceloneta - Parc de la Barceloneta - pg. Salvat Papasseit - Doctor Aiguader - Carbonell (pont) - Doctor Aiguader - pl. Pau Vila - Pla de Palau - pg. Isabel II - pg. Colom - pl. Portal de la Pau - pg. Josep Carner - pl. Drassanes - av. Paral·lel - pl. Espanya - Creu Coberta - Sants - Collblanc.

Com es pot veure al plànol oficial de la cadena humana facilitat per l'ANC, la 'Via Catalana' es bifurcarà quan entri a Barcelona i formarà dues cadenes humanes que encerclaran tota la ciutat. Un detall que "no tothom sap", ha subratllat el portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, i que implicarà una "gran afectació" a la mobilitat. Per això la policia municipal es prepara per desplegar un dispositiu "sense precedents" a la capital catalana i demana que s'eviti l'ús del vehicle privat des de les quatre fins a les set de la tarda. La marató o la cavalcada de Reis abasten una extensió similar però no impliquen una atenció simultània en tot el recorregut. S'ha demanat als hotels que informin als turistes que ho tinguin present per anar amb temps a l'aeroport.

La Guàrdia Urbana desplegarà tots els "efectius disponibles" per garantir la mobilitat davant un esdeveniment "sense precedents" a la ciutat. Comptarà, a més, amb l'ajuda de 250 voluntaris.

Celebracions com ara la marató, o la cavalcada de Reis i la rua del Barça tenen una extensió similar, però, a diferència de la cadena humana, explica Reyner, permeten anar "aixecant efectius" d'alguns punts del recorregut i traslladar-los a d'altres zones. Aquesta mobilització, en canvi, exigeix una atenció "simultània en tots els punts".

El portaveu del cos municipal ha recordat que la Via Catalana, al seu pas per Barcelona, es bifurca, i això encerclarà la ciutat fent impossible l'entrada i la sortida de quatre a set de la tarda. Per això ha demanat a tothom que faci els desplaçaments "abans o després".

Durant tota la tarda es demana que s'eviti l'ús del vehicle privat i que en cas que els desplaçaments s'hagin de fer obligatòriament dins aquesta franja de màxim risc de col·lapse s'opti pel metro.

Una petició que també s'ha traslladat al gremi d'hotelers perquè s'informi als turistes que es viurà una situació excepcional i que si tenen pensat "anar a l'aeroport" ho facin amb temps.

La web Bcn.cat i el 010 oferiran informació actualitzada. També es podrà seguir l'actualitat de la jornada a través dels comptes de Twitter @barcelona_cat, @barcelona_GUB, @BCN_Mobilitat, @barcelona_010, @TMBinfo. Es recomana utilitzar els telèfons d'emergències 080, 092 i 112 per notificar qualsevol incidència destacable.

stats