Onze 'hashtags' per a una Diada

La locució Visca Catalunya ha estat 'trending topic' mundial durant les primeres hores de l'Onze de Setembre, però Twitter no ha parat amb referències constants a la festa nacional de Catalunya. Entre les etiquetes més celebrades, #catalaalatac i #viscaelsubmarinisme

Redacció
2 min

BarcelonaClàssics, èpics, descriptius, enginyosos o internac¡onalitzadors. Els hashtags referents a la Diada han dominat Twitter durant l'11 de setembre. L'alta productivitat de la comunitat de catalanopiulants ha aconseguit fins i tot un trending topic mundial, "Visca Catalunya", que ho ha estat unes hores. En el rànquing de l'Estat espanyol, ha sobreviscut tot el dia.

La llista podria ser molt llarga, però com a joc final per cloure la Diada, fem una tria dels onze que poden considerar-se els més destacats:

1. Visca Catalunya. No és un hashtag –no porta el coixinet–, però ha fet fortuna. És un bàsic, un clàssic que no passa de moda. S'ha col·locat al rànquing mundial i ha estat aplaudit per piuladors destacats, com Jordi Basté.

2. #Diada. Només una paraula, però carregada de significat. Ha estat trending topic Spain. La germana més humil d'altres etiquetes del dia, com ara #Diadanacional i #DiadaCatalunya.

3. #11setembre. Un clàssic però amb un tret fonamental i imprescindible per evitar confusions amb el funest 11 de setembre dels EUA: setembre hi ha d'aparèixer amb el nom sencer, no funciona l'11-S.

4. #catalalatac. Palíndrom de Màrius Serra enunciat a l'acte de la Ciutadella i convertit en hashtag en pocs minuts. Discussió: és millor #catalaalatac (amb dues 'a' en la unió de paraules) o bé #catalalatac (amb només una 'a', versió estalviadora)?

5. #viscaelsubmarinisme. Un altra de Màrius Serra. No és un palíndrom però si juga amb les paraules: si volem la immersió, ens agrada el submarinisme.

6. #somunpaisimparable. Guardiolada, versió llarga.

7. #somimparables. Guardiolada, versió curta.

8. #independencia i #catalunyaindependent. La reivindicació, sense més guarniments. Per reclamar i per deixar anar la imaginació: com seríem si...

9. #tenimpressa. La frase d'Heribert Barrera, o més ben dit la que li va tocar dir a Heribert Barrera en el vídeo de promoció de la manifestació del 10-J. La mort de l'expresident del Parlament poc abans de la Diada ha acabat de convertir la frase en una icona. De moment ja és un hashtag i ha estat una pancarta aquest Onze de Setembre.

10. #cataloniaisnotspain. L'aspiració d'internacionalitzar la reivindicació, sempre present. No és un lema nou, però s'ha convertit en un hashtag sòlid.

11. #adeuespanya. El vers de Joan Maragall convertit en etiqueta de Twitter. La cultura no té fronteres.

stats