L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Sánchez no portarà Jorge Fernández Díaz a la Fiscalia'

"Per cert, quan li pregunten al president si portarà a la Fiscalia la conspiració del ministre Fernández Díaz contra l'independentisme català, s’ho treu de sobre dient que ja hi va haver una comissió d’investigació al Congrés i que qui ha de contestar és el PP. O sigui que, en efecte, no passarà res, i la denúncia quedarà a nivell d’acudit: PP, policia patriòtica"

2 min

A partir d’avui només sentirem a parlar de la cimera de l’OTAN, que se celebra a Madrid. Ens afecta perquè el bloc occidental al qual pertanyem està dissenyant un nou ordre europeu: Alemanya ha anunciat que es rearma, Finlàndia i Suècia han demanat l’ingrés a l’OTAN…  El clamor oficial del moment és que Europa no pot limitar-se a sentir-se protegida per les bases americanes sinó que s’ha de pagar la seva defensa d’acord amb el pes que té al món, cosa que, parlant en plata, vol dir un augment de la despesa militar i un món més armat, com si faltessin armes. Pedro Sánchez confirma avui en una entrevista La Vanguardia que vol gastar un 2% del PIB en defensa, i ja ensenya les paraules màgiques de creació de llocs de treball: “Un pressupost de defensa que pot generar oportunitats econòmiques a Galícia, a Cadis o a Castella-la Manxa”.

L’OTAN decidirà també aquests dies que defensarà la sobirania i la integritat territorial dels estats membres, i això vol dir que l’OTAN protegiria l’espanyolitat de Ceuta i Melilla. 

Precisament en aquest entrevista que comentem, Pedro Sánchez diu que lamenta les morts a la tanca de Melilla d’aquest cap de setmana. Diu que els morts i ferits són víctimes de màfies internacionals que organitzen assalts violents i aplaudeix les policies espanyola i marroquina. No es pot felicitar els responsables d’un operatiu que acaba amb més d’una vintena de morts, pel cap baix, i el que diu Pedro Sánchez ho podria estar dient un president del PP.

Per cert, quan li pregunten al president si portarà a la Fiscalia la conspiració del ministre Fernández Díaz contra l'independentisme català, s’ho treu de sobre dient que ja hi va haver una comissió d’investigació al Congrés i que qui ha de contestar és el PP. O sigui que, en efecte, no passarà res, i la denúncia quedarà a nivell d’acudit, com aquest de Jordi Duró, d’avui a l’ARA. PP, policia patriòtica.

I parlant de policia patriòtica, no es perdin aquest reportatge d’Enric Borràs que explica com un home que deia pertànyer al departament de Seguretat Nacional, que depèn directament del gabinet de presidència, de la Moncloa, va voler captar un jove de 24 anys, Enric Pérez. Sabien que el noi havia suspès les proves per entrar als Mossos i que estava pendent de judici per les protestes contra el consell de ministres a Barcelona del 2018. I van fer allò tan clàssic d’oferir ajuda a algú que té dificultats a canvi d’una feineta de no res: infiltrar-se al col·lectiu Jovent Republicà.

I atenció al comentari que li fan: “Qualsevol que opositi a un cos de seguretat entra a la nostra base de dades. I tenim gent que es dedica especialment a buscar perfils que puguin ser d’interès”.

Certament, tots els estats del món tenen confidents. I aquest tractament juridicopolicial de l’independentisme continuarà. El diàleg, “ya tal”.

Bon dia.

stats