Eleccions municipals

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Collboni encara aspira a ser alcalde. Amb els vots del PP?'

Per tenir els 21 vots necessaris Collboni i Colau han de rebre dos vots que només podrien sortir dels 4 del PP o dels dos de Vox. No és gens imaginable, però el PP s’estimaria més un alcalde socialista que un d’independentista (encara que fos Trias) i després de l’operació Manuel Valls de fa quatre anys, qui s’atreveix a fer pronòstics?

2 min
captura 5

Avui és un dels dies més curiosos de l'any perquè mig país fa festa, i la fa sota la denominació de segona Pasqua que, en realitat, era dilluns passat, però com que els ajuntaments no podien permetre's que el cap de setmana de les eleccions fos un pont llarg, la van passar a avui.

És un dia de festa l'endemà d'una altra festa, la de la rebuda a les jugadores del Barça, campions d'Europa.

Va tornar a ser una celebració com les d'abans, a la Plaça de Sant Jaume, on el Barça no hi anava des de feia vint anys, però aquesta vegada tant Pere Aragonès com Ada Colau tenien raons poderoses per obrir les portes de Generalitat i Ajuntament. Les campiones son un signe dels temps femenins, fresques, properes, guanyadores, modernes, arrosseguen moltes noies i molts nois, i una alcaldessa i el cap d'un govern que té una conselleria de feminismes no es podien deixar escapar l'oportunitat d'una recepció amb unes campiones d'Europa. I ni Aragonès ni Colau estan precisament d'enhorabona, sobretot des de diumenge passat, i sobretot, Colau.

Fa una setmana va perdre les eleccions, i divendres passat el recompte de vots encara va fer més gran la distància que la separa del socialista Collboni (uns 340 vots de diferència). Total, que Barcelona en Comú ha tornat a demanar una altra revisió, però és pràcticament impossible que canviï la tercera posició en què les urnes van deixar Colau.

Així les coses, Collboni és segon i ja li ha dit a Trias que no renuncia a ser alcalde.

Caldria que el votessin els comuns i Esquerra Republicana, però, de moment, les converses entre Trias i Maragall son d'entesa, Maragall no vol votar Collboni al costat de Colau (son els que li van prendre l'alcaldia aprofitant l'operació de Manuel Valls) i per tant, per tenir els 21 vots necessaris per ser alcalde i impedir que ho sigui Trias, Collboni i Colau han de rebre dos vots que només podrien sortir dels 4 del PP o dels dos de Vox.

No és gens imaginable però el PP s'estimaria més un alcalde socialista que un d'independentista (encara que fos Trias) i després de l'operació Manuel Valls de fa quatre anys, qui s'atreveix a fer pronòstics?

També és veritat que mentre Collboni està disposat a lluitar per l'alcaldia, dins el PSC hi ha molta gent influent que no vol invents de rebre vots de la dreta, sobre tot pensant en les generals,

El problema per Trias, si és alcalde amb la posició d'Esquerra només, és com governar després, com aconseguir el govern fort que aprova i executa pressupostos. A això destinarà els seus esforços aquestes dues setmanes.

Bon dia.

stats