L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El greu error del conseller Campuzano i el candidat Rufián'

“El cap de llista d'Esquerra Republicana i el conseller de Drets Socials acorden la segona residència pública de gent gran a Santa Coloma de Gramenet si els republicans som decisius en el pròxim mandat”. El missatge arriba molt clarament al comú de la gent: si votes Esquerra, el Govern et farà una residència. Per favor.

Quan arriben les eleccions, els partits forcen la seva imatge, o la que creuen que ha de ser la seva imatge, entre els electors. I així passa el que passa.

Passa, per exemple, que les esquerres espanyoles han estat incapaces de complir una promesa electoral tan significativa com la derogació de la llei mordassa. No arribarà ni a votar-se al ple del Congrés perquè no va obtenir els vots per superar el tràmit de la comissió d’Interior. Esquerra, Junts i Bildu van votar-hi en contra perquè van considerar que no era prou ambiciosa i, per exemple, no eliminava l'ús de bales de goma a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional (unes bales que li van costar un ull a Roger Español pel referèndum de l’1 d’octubre del 2017). Derogar la llei mordassa del PP era una promesa de Pedro Sánchez, però els sindicats policials pesen i al PSOE li pesa la necessitat de ser percebut com un partit d’estat que no debilita la seva policia. Resultat, la llei mordassa del PP continurà vigent.

També passa que, quan venen les eleccions, els partits forcen la màquina de les promeses i cometen errors no forçats. Per exemple, el Govern ha relliscat de manera lamentable amb la participació del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, en la campanya preelectoral de Gabriel Rufián com a candidat a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet per Esquerra Republicana.

I ha relliscat lamentablement perquè ha donat per bo que, si Rufián guanya i Esquerra governa, construiran una residència per a la gent gran. El vídeo d’Esquerra és aquest:

S'hi diu que faran la residència si guanya Rufián, mentre que Campuzano es limita a afirmar: “Ens posarem d’acord Govern i Ajuntament per construir aquesta residència i garantir-ne el finançament públic". Però, esclar, Campuzano apareix al costat de Rufián en un vídeo electoral que vincula victòria i residència i no precisa que la faran governi qui governi, ni rectifica aquest tuit del partit que diu:

“El cap de llista d'Esquerra Republicana i el conseller de Drets Socials acorden la segona residència pública de gent gran a Santa Coloma de Gramenet si els republicans  som decisius en el pròxim mandat”. El missatge arriba molt clarament al comú de la gent: si votes Esquerra, el Govern et farà una residència. Per favor.

La portaveu del Govern va haver de fer mans i mànigues per desfer l’error i va puntualitzar que els acords sobre els equipaments locals es feien amb qui governa i que si hi ha finançament per a una residència de gent gran a Santa Coloma de Gramenet es farà guanyi qui guanyi les eleccions.

No és estrany que els partits de l’oposició hagin posat el crit al cel.

Bon dia.

stats