L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Jordi Pujol en fa 93'

Continua anant al seu despatx en un entresol de l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona, assisteix a actes públics, normalment acompanyat del seu fill Oriol, rep visites, rep llibres i els llegeix, i truca a tothom que creu que el pot ajudar a entendre com estan les coses, encara que, tot sovint, ho sap perfectament

Començo per agrair-los l’audiència i els comentaris a l’anàlisi d’ahir sobre l’emergència nacional que significa la baixada en la comprensió lectora i el que diu de com és la societat i de com funciona l’ensenyament al nostre país.

Entre els comentaris: “Fa molts anys que el sistema públic està en mans de buròcrates i de corporativisme malaltís”. “Ni l'actual conseller, ni en James Bond, poden solucionar el problema del sistema educatiu català, que s'ha dissenyat durant dècades a partir d'una retòrica anticientífica delirant”. “Burocràcia absurda i manca de cultura de l’esforç”. “Tot plegat ¿deu tenir a veure amb les notes de tall per accedir a la universitat per aprendre a ser mestre? ¿Deu tenir també a veure amb el sou que reben els mestres? ¿No estem creant des de fa anys un sector baix de nivell i els confiem els fills perquè els ensenyin?” “No es pot comparar una comunitat bilingüe amb un alt nivell d’immigració amb comunitats sense immigració”. “La vida és difícil i pot ser molt cruel. De vegades penso si els problemes psicològics dels joves d'ara i les agressions a noies i nenes no deuen ser conseqüència d'una educació massa superficial i tova”. “Creure que l'educació és acompanyament és un error. És conduir els nens i joves a tenir el bagatge necessari per viure en societat i contribuir-hi”.

Amb problemes de fons com aquest, el calendari no s'atura. Avui el Parlament escull Anna Erra com a nova presidenta de la cambra, i avui s’acaba el termini perquè Podem i Sumar es presentin en coalició a les eleccions del 23 de juliol, en una demostració de divisió gairebé suïcida, molt pròpia de les esquerres, que els perjudicarà a ells, beneficiarà el PSOE i pot pavimentar el camí per a la investidura de Feijóo. 

I si parlem de calendari, avui Jordi Pujol (president entre el 1980 i el 2003) fa 93 anys. Continua anant al seu despatx en un entresol de l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona, amb l’ajuda d’una secretària i la protecció d’un mosso d’esquadra, assisteix a actes públics, normalment acompanyat del seu fill Oriol, rep visites, rep llibres i els llegeix, i truca a tothom que creu que el pot ajudar a entendre com estan les coses, encara que, tot sovint, ho sap perfectament. 

Bon dia.

stats