L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'L'horrible setmana socialista'

El PP ja fa córrer que això pot ser el cas Gürtel del PSOE. El govern de Sánchez s’està afeblint i els socis en poden prendre nota. Ara donar-li suport pot tenir un altre preu

Avui en Manel Ferreres torna a clavar l’estat de la qüestió:

'A la contra', per Ferreres 23/02/2024

Diuen els jutges suïssos: “A veure si ho entenc, no acabo de veure la relació de la Sra. Rovira amb el Tsunami de l’aeroport i el terrorisme”. I contesta García-Castellón: És que vostè és suís, i no llegeix els diaris de Madrid. Si els llegís, ho entendria”.

És exactament això: qualsevol que vegi terrorisme en el Tsunami (igual que els que van veure rebel·lió a l’Octubre del 2017) viu en una realitat paral·lela que s’explica pel que en el seu moment va ser una raó d'estat alimentada per la bombolla mediàtica madrilenya, allò que Arzallus en va dir “la Brunete mediàtica”.

A la judicatura, però, no tothom viu en el Matrix nacionalista espanyol. Com els explicàvem ahir, l’informe definitiu de la Fiscalia del Tribunal Suprem rebutja imputar Carles Puigdemont per Tsunami. I ho diu de manera que deixa molt mal parat García-Castellón, perquè no ha fet bé la seva feina: “L’examen detallat dels indicis revela que en realitat ens trobem davant simples conjectures o sospites que no permeten l’atribució de cap fet delictiu a Puigdemont. Cap dels fets assenyalats com a indicis, ni examinats en la seva concreta significació, ni presos en la seva totalitat –com cal fer–, permeten inferir de manera raonable la participació de l’inculpat en la plataforma Tsunami Democràtic. Més aviat sembla el contrari: que descarten la seva intervenció”. Simples conjectures. També podem preguntar-nos què estaria dient la Fiscalia del Suprem si el govern espanyol no estigués sostingut per l’independentisme. 

En aquest sentit, aquesta setmana ha estat horrible per al PSOE. Diumenge va fer un molt mal resultat a Galícia i no para de créixer l’escàndol al voltant d’un assessor d’Ábalos, aquell que va ser ministre de Transports i número 3 del partit. Aquest assessor podria estar darrere una trama de comissions per comprar mascaretes durant la pandèmia. Al govern espanyol hi ha por que comencin a sortir noms, fins al punt que el PP ja fa córrer que això pot ser el cas Gürtel del PSOE. Sánchez va arribar al poder per una moció de censura a Rajoy perquè el PP va ser condemnat pel cas Gürtel. El govern de Sánchez s’està afeblint i els socis en poden prendre nota. Ara donar-li suport pot tenir un altre preu.

Mentrestant, ni Sánchez ni Aragonès han pogut aprovar els pressupostos per al 2024 quan entrem a l'última setmana de febrer. La bona notícia és que ja hem tingut i tindrem pluges i fins i tot nevades a les pròximes hores. Esperem que continuïn.

Bon dia.

stats