L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El ministre fanàtic, la policia corrupta i la justícia selectiva'

Perquè per més que Fernández Díaz sigui un fanàtic religiós que creu que la unitat d’Espanya és voluntat de Déu Nostre Senyor, si li va ser fàcil posar a treballar desenes de policies amb aquests 'modus operandi' devia ser perquè no els va semblar estrany

Aquest matí, el periodista de La Vanguardia Manel Pérez, que és qui està firmant les informacions del seu diari que han acreditat l’autoria de la guerra bruta contra Catalunya al govern de Rajoy, ha dit a TV3 que tota aquesta feina periodística “serà un fracàs si això no serveix perquè la justícia hi entri. I si no serveix per depurar els cossos policials”.

De moment, la justícia no hi ha entrat. Ara s’ha demostrat per primera vegada, explicat i acreditat documentalment per alts càrrecs del ministeri de l’Interior de l’època quan han parlat per primera vegada, que tots els informes i papers s’enviaven a la Moncloa. El silenci de la Fiscalia General de l’Estat és eixordador. El silenci dels jutges que podrien actuar d’ofici i cridar a declarar l’aleshores ministre Fernández Díaz i el president Rajoy és un escàndol, és una burla a l’estat de dret.

Quaranta, cinquanta, seixanta funcionaris policials van estar anys fabricant proves amb diners públics. Deia Pérez aquest matí que molts d’aquests policies van rebre medalles, condecoracions, per les quals rebran un plus a la jubilació. “L’operació Catalunya” va fracassar perquè no va evitar que es posessin les urnes i se celebrés el referèndum, però va triomfar en la mesura que va empastifar i perjudicar vides i resultats electorals. Ahir mateix el major Trapero va anunciar que denunciarà la persecució que va rebre, que considera “indignant, frustrant i decebedora”. I diu Trapero: “Si això ho van fer a un alt comandament policial, què no deuen haver fet al llarg de les seves carreres professionals a ciutadans anònims?” Perquè per més que Fernández Díaz sigui un fanàtic religiós que creu que la unitat d’Espanya és voluntat de Déu Nostre Senyor, si li va ser fàcil posar a treballar desenes de policies amb aquests modus operandi devia ser perquè no els va semblar estrany.

Ahir dèiem que l’escàndol era doble: que hagués passat aleshores i que ara no estigui passant res. Si ampliem el focus, l’escàndol és triple, perquè el PSOE que ha passat anys ignorant les denúncies de l’operació Catalunya i més aviat havia espiat amb Pegasus els telèfons de càrrecs de partits independentistes ara urgeix la justícia a investigar la guerra bruta. La raó és clara: dos partits independentistes afectats per la guerra bruta, Junts i Esquerra, sostenen el govern de Sánchez. El pacte del PSOE amb els independentistes és impopular a Espanya. Per tant, ara el PSOE necessita desacreditar el PP, perquè com més gran sigui l’escàndol de Rajoy més disculpable serà el pacte de legislatura i l'amnistia que n’ha de sortir. 

Bon dia.

stats