L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Sort que estem en fase de «reencuentro»'

Que el TC hagi actuat a instàncies del PSC no és gens estètic en ple «reencuentro», ni queda gens coherent just l’endemà que Pedro Sánchez retregui al PP i a Vox que vulguin guanyar als despatxos el que no han guanyat a les urnes. I amb l’amnistia aprovada. Encara estem així?

Si em pregunten què és el més important que he llegit avui els diré que això.

L’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona tancarà uns 300 llits a l’estiu, un centenar més que fa un any, perquè la sanitat pública he rebut l’impacte del fet que no s’aprovessin els pressupostos de la Generalitat. Igualment, l’ICS ha demanat als CAP que limitin les contractacions d’estiu per substituir el personal durant les vacances. Doncs res, continuem pel camí de pagar més impostos i que se’n vagin fora de Catalunya. 

I dit això, comunicat d’operacions d’avui. Notícia destacada: finalment, el Butlletí Oficial de les Corts ha publicat aquest matí la llei d’amnistía. Ara ja ha de ser imminent la publicació al BOE, i per tant la seva entrada en vigor. 

Mentrestant, ahir parlàvem de la guerra judicial de manual que li estan fent a Pedro Sánchez, de la qual el PP espera treure’n una victòria diumenge a les eleccions europees i Sánchez també, fins al punt que ahir la dona del president va aparèixer en un míting socialista i el mateix Sánchez en va parlar obertament, allò de: “La Begoña i jo us agraïm el suport d’aquests dies”. O sigui que Sánchez ha decidit aprofitar el lawfare per guanyar vots. Insisteixo en el que els deia ahir: si el PSOE se sent atacat per una part de la justícia, més actuar i menys cartes.

Mentrestant, com expliquem avui, el TC ha decidit anul·lar el vot telemàtic al Parlament, que era el vot que volien fer servir Puigdemont, Puig i Wagensberg per a la votació de la mesa del Parlament, que s’ha de constituir dilluns. Si aquesta decisió del tribunal impedirà el vot de tots tres està per veure, i si en volen saber més detalls els aconsellem aquesta pàgina de l’Ot Serra i la Núria Orriols. Només un apunt: el TC ha actuat a petició del PSC, que va presentar un recurs l’any passat. El TC diu que algú que s’ha escapat voluntàriament de la justícia espanyola i té una ordre de recerca i captura no pot votar.

Sobre això, cal tenir en compte els drets de la gent que va votar aquests tres diputats, que a més a més han estat sempre a disposició de la justícia. I sobretot, que el TC hagi actuat a instàncies del PSC no és gens estètic ni oportú en ple “reencuentro”, ni queda  gens coherent just l’endemà que Pedro Sánchez retregui al PP i a Vox que vulguin guanyar als despatxos el que no han guanyat a les urnes. I amb l’amnistia aprovada. Encara estem així?

Bon dia.

stats