L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Trumpisme judicial'

A veure si, a cops de martell, els fets encaixen amb terrorisme. Això és trumpisme judicial, retorçar els fets perquè semblin el que no van ser amb finalitats polítiques

El PP continua batent rècords de tremendisme per a convençuts. Ahir van escriure-li a Feijóo, en una mateixa frase, els conceptes Hamàs, ETA i Urquinaona: “¿Hi ha algun primer ministre europeu que aconsegueixi el rècord, simultàniament, de ser aplaudit per una organització terrorista com Hamàs, de basar la seva investidura en un partit hereu d’una altra organització terrorista, en aquest cas, espanyola, i indultar unes actuacions a Barcelona que els jutges consideren terrorisme urbà? Jo els diria que només n’hi ha un, que és Pedro Sánchez.”

Això ho va dir Feijóo en una reunió del Partit Popular Europeu a Barcelona. Per més que ho vesteixi de defensa de l’estat de dret, les seves paraules no són més que la rebequeria del perdedor, amb grans dosis d’hipocresia. 

A Feijóo l’acompanya el cap del PP europeu, l’alemany Manfred Weber, que denuncia que la democràcia espanyola està en perill com ho ha estat a Hongria i Polònia, i ho diu ell, que s’acosta sense manies als partits de l’extrema dreta europea, exactament com fa el PP amb Vox. Ja s'ho farà, el PP, amb la transformació d’un líder que va dir que no havia vingut a la política espanyola a insultar Sánchez i que ara l’acusa d’amics dels terroristes.

És clar que la deriva cap a l’extrema dreta dels partits conservadors no és un fenomen nou. En canvi, el que ara ja s’ha descartat a Espanya és la judicatura. Des que el rei els va dir “!A por ellos!” el 3 d’Octubre, s’han posat en mode salvapàtries destinat també a salvar les seves carreres i a veure qui és el que frena l’amnistia. El que està fent més mèrits, com saben, és el jutge de l’Audiència Nacional 

Manuel García-Castellón, que ha arribat a demanar a l’OTAN que li quantifiqui l’impacte del bloqueig de l’aeroport del Prat durant el Tsunami i ha ofert a la família del turista francès que va morir d’un infart que es personi a la causa, a veure si, a cops de martell, els fets encaixen amb terrorisme. Això és trumpisme judicial, retorçar els fets perquè semblin el que no van ser amb finalitats polítiques, concretament, fer caure el govern de Sánchez i facilitar-ne un presidit pel PP. I després surten els jutges a les portes dels jutjats a queixar-se que els diguin que fan servir la llei amb finalitats polítiques. 

Bon dia.

stats