Meteo 09/09/2017

L'huracà 'Irma' vist des de l'Estació Espacial Internacional

Aquesta setmana la NASA ha fet públiques unes espectaculars imatges dels diversos huracans del Carib

Manel Cascante
1 min

BarcelonaL'huracà Irma avui ha tocat terra al nord de Cuba i ja apunta cap a Florida. Malgrat que de bon matí mantenia la categoria màxima, 5, l'huracà ha perdut força al llarg del dia i a mitja tarda havia baixat fins a categoria 3. En qualsevol cas, però, mantenia en aquell moment vents sostinguts de 204 km/h i una pressió mínima al centre de tan sols 941 hPa.

Els models apunten que al llarg de les pròximes hores l''Irma' es tornarà a enfortir i recuperarà la categoria 4, amb la qual arribarà a la costa sud-occidental de Florida aquest diumenge.

Deixant a banda de les greus incidències i víctimes mortals que, malauradament, està causant aquest històric huracà, les imatges que està generant són un veritable espectacle en tots els sentits. Una mostra en són les que ens arriben des de l'espai i que la NASA ha anat publicant els últims dies.

Aquest divendres la NASA també va compartir un video de l'huracà 'Jose', enregistrat igualment des de l'Estació Espacial Internacional (ISS). Aquest huracà, que segueix l'estela de l''Irmal, actualment té categoria 4 i se situa a prop de les Antilles. Segons el Centre Nacional d'Huracans, la seva trajectòria no seguirà la de l''Irma' i evolucionarà més cap al nord.

El 'Katia' ha tocat terra a Mèxic a l'estat de Veracruz aquest dissabte i ja s'ha convertit en una depressió tropical. Tot i que a hores d'ara ja no és un huracà, les intenses precipitacions i el vent se sumen a les greus destorces causades pel terratrèmol d'aquest divendres a la matinada en aquella zona.

stats