Meteo 26/12/2016

El Pont del Petroli ret homenatge a la Sagrada Família el dia del solstici d'hivern

El dia més curt de l'any des del Parc Güell es pot veure sortir el sol exactament darrera les torres i pondre's, també darrera la basílica, des del Pont del Petroli, a Badalona

Manel Cascante
1 min
El sol es va pondre a les 17.25 h el dia del solstici d'hivern

BarcelonaCom cada any el dia del solstici d'hivern -enguany dimecres 21 de desembre-, el sol es va poder veure emergir justament darrera la basílica de la Sagrada Família des del Parc Güell. Cal recordar que la Sagrada Família conté un alt nombre d'elements simbòlics relacionats amb el sol, i que l'emplaçament del Parc Güell respecte la basílica fou escollit amb aquesta intencionalitat, tal i com detallava Josep Manuel Campillo en aquest article sobre la simbologia arquitectònica del Parc Güell.

La lleu variació de la posició del sol respecte el dia del solstici ha permès que avui, dia de Sant Esteve, també es pogués veure sortir el sol darrera les torres, tal i com s'observa a la imatge del fotògraf Marc Bret:

Sortida de sol des del Parc Güell el dia de Sant Esteve

El que segurament desconeix molta gent és que des del Pont del Petroli, a Badalona, es pot contemplar la posta de sol damunt del temple pels volts del solstici d'hivern. Marc Bret va immortalitzar aquesta estampa el dia més curt de l'any. Cal apuntar, però, que la lleu variació de posició en el moment de la posta del sol també en permet l'observació uns pocs dies abans i després del solstici.

Posta de sol el dia del solstici d'hivern des del Pont del Petroli
stats