Blogs 17/04/2017

NVIDIA Shield TV, el millor Android TV que trobareu al mercat

Raul Arribas
6 min
NVIDIA Shield TV

BarcelonaFa aproximadament un any i mig, NVIDIA va sorprendre llançant al mercat un dispositiu multimèdia de saló (dels anomenats set top boxes en anglès) molt potent i versàtil, que oferia moltes funcionalitats interessants (principalment del món del consum multimèdia i dels videojocs) per un preu més que adequat. Ara ens arriba la segona iteració del producte, la NVIDIA Shield TV 2017, que promet continuar l’excel·lent línia iniciada per la seva predecessora.

Principalment, la Shield TV és un centre multimèdia que funciona amb Android TV en la seva versió basada en 7.0 Nougat, amb el gran ventall de possibilitats que això ofereix. De fet, és, amb diferència, el millor aparell Android TV del mercat. Tot i que encara té prou marge de millora, el sistema operatiu de Google és, juntament amb el d’Apple, la millor opció, de llarg, per gaudir d’una vertadera Smart TV a casa nostra. L’experiència d’ús és sensacional, i les aplicacions i menús s’estructuren de forma molt encertada a la interfície. A banda de tot el que ja trobem disponible, disposarem aviat de Google Assistant i de l’SmartThings Hub, que farà les delícies dels aficionats a la internet de les coses (IoT). Tot, sense canviar d’aparell.

Shield TV

Si ens fixem en les seves capacitats com a reproductor multimèdia, el ventall de formats compatibles és realment destacable. Pel que fa al vídeo, per exemple, reprodueix continguts amb resolució de fins a 4K HDR (fins a 60fps i amb H265/HEVC), i és compatible amb els formats H265, HEVC, VP8, VP9, H264, MPEG1/2, H263, MJPEG, MPEG4, WMV9/VC1, Xvid, DivX, ASF, AVI, MKV, MOV, M2TS, MPEG-TS, MP4 i WEB-M. Pel que fa al so, és compatible amb Dolby Atmos, Dolby TrueHD, DTS-X, DTS-HD i Audio HiRes, i reprodueix AAC, AAC+, eAAC+, MP3, WAVE, AMR, OGG Vorbis, FLAC, PCM, WMA, WMA-Pro, WMA-LossLess i DD+/DST. Com veieu, molt poquets aparells del mercat poden dir el mateix. Si teniu televisors i equips de so de gamma alta, la Shield TV us permetrà treure’n tot el suc possible.

En tractar-se d’un aparell que executa el sistema operatiu Android TV, el catàleg d’aplicacions natives no és precisament escàs. Trobem, per exemple, moltes de les principals plataformes de continguts digitals, com Netflix, Amazon Prime, Youtube o els serveis de Google (com Movies i Music). També trobem aplicacions natives de centres multimèdia de primer nivell, com són Plex (tant en la versió servidor com client) i Kodi (si sou usuaris d’aquestes plataformes coneixeu la seva potència i el que ofereixen al vostre saló).

Shield TV

Pel que fa a connectivitat, trobem que incorpora dos ports USB 3.0, un port HDMI (amb suport CEC), un port Ethernet Gigabit, connexió WiFi ac i Bluetooth 4.1. A la capsa també trobarem, a banda del mateix aparell, el Shield Remote (un comandament a distància) i el Shield Controller (un comandament de videojocs sense fils). Si disposeu de comandaments de videojocs de la versió anterior (o de la Shield Tablet), heu de saber que són totalment compatibles i que els podeu fer servir amb la Shield TV, gaudint així de diversos comandaments connectats alhora a l’aparell (per a gaudir en companyia dels jocs que ho permetin).

La Shield TV la podem definir com un centre multimèdia que, a més a més, ofereix unes capacitats als aficionats als videojocs fora de l’abast de qualsevol dispositiu de la competència. No estem davant d’una consola com les de darrera generació de Sony o Microsoft, ni ho intenta ser (la diferència de preu és gran), però, per determinats usuaris, pot ser fins i tot una opció millor que aquestes. L’experiència gaming de la Shield TV està estructurada sobre la base de tres opcions diferents que tot seguit comentem.

Shield TV

Per una banda, tenim els jocs d’Android que estan disponibles per a la plataforma de Google. L’oferta és cada cop més gran, i amb exponents de més qualitat. No són els AAA de les plataformes més punteres, però trobem jocs sensacionals pensats per Android TV, i d’altres que han estat adaptats al sistema operatiu del robot verd després d’haver triomfat, en anys anteriors, a les plataformes més potents (com els Half Life 2, Portal, Tomb Raider o The Witness, entre altres).

La segona opció que ofereix la Shield TV és GeForce NOW, el servei de jocs al núvol de la mateixa NVIDIA que, mitjançant una subscripció mensual de 9,99 € (amb un mes inicial de prova gratuït), permet gaudir de videojocs de primera línia a la nostra Shield TV, sense necessitat de disposar ni d’una videoconsola ni d’un PC de darrera generació. A GeForce NOW trobareu jocs que podeu gaudir simplement per tenir activa la subscripció, i altres que haureu de comprar a banda per poder-los jugar. El servei funciona molt bé (us recomanem que el proveu si disposeu de fibra òptica, ja que amb ADSL anirà una mica just), tot i que el catàleg de jocs encara no és tan extens com ens agradaria. De totes maneres, creiem que aquest és un bon camí de futur, i ens agrada que NVIDIA aposti per ell.

Shield TV

La tercera opció és la més de nínxol i, a la vegada, la que més sorprèn quan la veus en funcionament. Com ja passava amb la Shield Tablet, la Shield TV disposa del servei GameStream, que permet gaudir dels jocs que tenim al nostre PC de forma remota. Només ens cal tenir un bon router WiFi (amb connectivitat ac) o que els dos aparells estiguin connectats a la xarxa local per ethernet, i una targeta GTX compatible al nostre ordinador. Us asseguro que sembla talment que els videojocs s’estiguin executant al menjador, directament al centre multimèdia, no s’experimenta absolutament cap retard en la resposta (i amb la configuració gràfica que permeti el vostre PC, no s’ha de rebaixar en res l’experiència). El comandament de videojocs que incorpora la Shield TV és, a més a més, molt còmode, i permet gaudir de llargues sessions sense problemes, tot i que si ens agrada més jugar amb un comandament de Microsoft o de Sony, també podrem fer-ho. La llista de jocs compatibles amb aquest servei és pràcticament inabastable (a tots els que són compatibles per si mateixos s’han de sumar els que ho són amb Steam Big Picture, que és totalment compatible amb GameStream). De les tres opcions adreçades als jugadors, aquesta és amb la que he estat gaudint més temps, amb diferència.

El millor de tot és que, totes aquestes funcionalitats que us hem anat descrivint al llarg de l’article, són executades de forma fluida i sense cap sotrac. La Shield TV incorpora als seus budells un processador Tegra X1 amb 256 nuclis i 3GB de memòria RAM, que fan que tot funcioni de forma sensacional. Mai, en cap situació, hem notat cap deteriorament en l’experiència d’usuari, la fluïdesa sempre ha estat total.

Shield TV

Pel que fa al seu disseny, que és un aspecte important tractant-se d’un dispositiu que majoritàriament estarà a un lloc visible de les nostres llars, aquesta versió 2017 és molt més petita que l’anterior i es pot situar de forma discreta a qualsevol lloc. Té un disseny elegant i encaixa perfectament en l’entorn que, habitualment, presenten avui en dia els menjadors de les nostres cases.

Shield TV

L’aparell arriba en dues versions, la normal i la pro. L’única diferència radica, a banda del preu, en l’espai d’emmagatzematge que porta de sèrie. La versió normal costa 230 € i inclou 16 GB, i la versió pro costa 330 € i n’inclou 500. Totes dues versions, recordeu-ho, es poden ampliar mitjançant unitats USB 3.0. Podeu trobar ambdós models tant a les principals botigues tradicionals d’electrònica de consum com a les principals botigues en línia. Us el recomano sense dubtar ni un segon, és un dispositiu que no us defraudarà.

stats