Blogs 08/04/2018

De primera mà: Huawei P20 Pro, una càmera per governar-les a totes

Raul Arribas
9 min
De primera mà: Huawei P20 Pro, una càmera per governar-les a totes

BarcelonaNo hi ha dubte que aquest any podria anomenar-se “L’any de l’osca”. L’osca (notch en anglès), que va presentar inicialment l’Essential Phone d’Andy Rubin (l’inventor d’Android), i que va popularitzar a finals de l’any passat Apple, amb l’iPhone X, ha arribat per quedar-se. De fet, té tot el sentit que, en un moment en què se cerca minimitzar el màxim possible els marcs, i oferir en forma de pantalla la màxima superfície possible d’un telèfon mòbil, es busqui minimitzar al màxim possible l’espai que ocupen els components físics frontals d’un telèfon, com són la càmera i l’altaveu per les trucades (sí, es veu que els telèfons intel·ligents serveixen per fer trucades...).

L’osca que presenta Huawei és bastant més petita i discreta que les de la seva competència, i fins i tot la podem camuflar mitjançant el software, que pot crear, si així ho volem, una barra de color negre al seu voltant que simula (amb molts bons resultats) el clàssic marc superior d’un telèfon intel·ligent.

Huawei P20 Pro amb osca
Huawei P20 Pro sense osca

Si seguim amb el frontal del dispositiu, trobem una altra decisió de disseny que a alguns (entre els quals m’incloc) agradarà molt, i a altres menys: el lector d’empremtes dactilars està al davant. Com ja he comentat diverses vegades, és un tema purament de preferència personal, hi ha qui el prefereix al davant, i hi ha qui el prefereix al darrere, amb tot el que comporten ambdues decisions. En aquest cas, Huawei ha fet el lector de forma el·líptica, perquè ocupi el menor espai possible al marc inferior de l’aparell i, com sempre amb l’empresa xinesa, el seu funcionament és excepcionalment ràpid i fiable. Òbviament, si el lector anés al darrere, el marc podria ser encara més estret, o sigui que tenir-lo aquí comporta pagar un peatge. El P20 Pro ho pal·lia una mica permetent fer servir el lector d’empremtes com a botó hàptic multi ús, i estalvia així l’espai que ocuparien els habituals botons d’Android a la part inferior de la pantalla (enrere, home i apps recents). Tocar breument el lector equival a anar enrere, tocar-lo més fermament equival a home, i lliscar el dit cap a qualsevol dels costats equival a les apps recents. Després de dues setmanes estic tan acostumat a aquesta forma d’interactuar amb el telèfon que, quan agafo algun altre, ho trobo a faltar. D’aquesta manera, l’espai ocupat pel lector es compensa amb l’espai estalviat pels botons. Tot un encert per part de Huawei. Afegir que també podem configurar el telèfon perquè desbloquegi el terminal mitjançant el reconeixement facial, i funciona molt bé. Fa servir la càmera frontal i la seva fiabilitat és molt alta, fins i tot en condicions de poca llum.

Huawei P20 Pro

El P20 Pro té una pantalla OLED de 6,1 polzades, de ràtio 18,5:9 i 2.240 x 1.080 píxels (~408ppp). Seguim amb la tendència de Huawei (i altres marques) de quedar-se en una resolució FullHD que, com també he comentat diverses vegades, és més que suficient per a una pantalla d’aquestes dimensions. Fins que la realitat virtual no s’enlairi definitivament (si és que algun dia ho fa), les pantalles de més resolució no són realment necessàries, i per contra tenen un consum d’energia més elevat. La pantalla és de molt bona qualitat, i els negres són perfectes. Té dos perfils de color diferents, a escollir: el normal, que ofereix uns colors naturals, i el vívid, que intensifica una mica els tons per fer-ho més cridaner. També es pot ajustar la temperatura del color, i es pot adaptar a les condicions de llum ambientals de forma automàtica, si volem. Tot això queda a gust del consumidor.

Huawei P20 Pro

Les mides del P20 Pro són 73,9 x 155 x 7,8 mm, i pesa 180 g. És molt prim (tot i que la protuberància de la càmera posterior és important), i té un pes molt semblant als seus competidors. La carcassa del terminal és d’alumini, i tant la part posterior com l’anterior són de vidre. Tot i que Huawei afirma que porten un recobriment oleofòbic (i segur que és cert), és inevitable que les nostres empremtes dactilars vagin quedant marcades per tot arreu, tot i que no destaquen massa si no t’hi fixes bé. El telèfon arribarà a casa nostra en tres colors: Negre, Blau i un degradat que han anomenat Twilight. A la presentació de París el color que atreia més a la gent era el Twilight, segurament per ser la novetat, però a mi personalment m’agrada més el negre. Va a gustos, òbviament, ja que tots tres queden molt bé i entren de seguida per la vista.

El sostre del Grand Palais de París reflectit al cristall posterior d'un Huawei P20, el dia de la seva presentació

La duració de la bateria del P20 Pro és senzillament sensacional. Tindreu per un parell de dies d’ús normal, i per un i mig ben bé en ús intensiu. Us repto a què aconseguiu quedar-vos sense bateria en un sol dia, jo ho he intentat i no hi ha manera d’esgotar-la tota, per més ús intensiu que en facis. El sistema de càrrega de Huawei SuperCharge permet, a més a més, carregar la bateria del telèfon en molt poca estona. Tot plegat, l’autonomia és un dels punts forts d’aquest telèfon. El connector és USB Type-C, i Huawei ha eliminat el connector d’auriculars (tot i que a la capsa inclou un adaptador per fer servir el port USB com a connector d’àudio). El P20 Pro inclou certificació IP67 contra la pols i l’aigua (es pot submergir fins a 1 metre durant 30 minuts), i tots els aparells són DualSIM (es poden fer servir dues targetes SIM alhora).