GASTRONOMIA

Maridant música i vins amb els ulls tancats

El col·lectiu Terra i Taula, a través d’un dels seus membres, els Cellers Avgvstvs Forvm, va proposar el 29 de juny una original proposta enoturística: un maridatge musical amb quatre dels seus vins. El cellista Edmon Bosch va ser l’encarregat de combinar quatre peces musicals, amb quatre vins Avgvstvs i quatre tapes elaborades per quatre membres del col·lectiu Terra i Taula.

Els participants de l’experiència enoturística van visitar abans del maridatge aquests cellers que produeixen vins i vinagres des del 1990 a partir del raïm de vinyes del Penedès i de pròpies. Les vinyes estan situades al Vendrell, per on abans passava la Via Augusta romana, i d’aquí ve el nom dels cellers, que prové dels emperadors romans. Els vinagres agredolços estan reconeguts internacionalment i han estat servits durant el sopar dels premis Nobel, i els participants de l’experiència els van poder tastar al mateix celler, on reposen alguns reserves de 25 a 30 anys.

Per al maridatge musical, els participants van ser impedits d’un dels cinc sentits, la vista, mitjançant un antifaç, una mesura innovadora, segons Bosch, que ja ha portat a terme aquesta activitat amb altres productes. Considera que la vista distreu molt i, al no veure-hi, els participants de l’experiència podien trobar nous matisos al vi per lligar-los amb la música que ell va interpretar. Es tractava de peces compostes expressament per a l’experiència. El músic igualadí havia tastat prèviament els quatre vins per fer les composicions. Després dels quatre maridatges, va animar els presents a proposar-li situacions i ell les va musicar.

Des dels Cellers Avgvstvs Forvm es volen repetir experiències d’aquest tipus de cara al futur, confirmant l’aposta per propostes innovadores al voltant del món del vi o diferents arts.

Més continguts de

El + vist

El + comentat