Camp de Tarragona 21/02/2018

El Cicle de Muntanya torna a l’Auditori Diputació

Oferirà fins al 22 de març documentals i conferències a càrrec de reconeguts alpinistes

2 min
El Cicle de Muntanya  torna a l’Auditori Diputació

El Cicle de Muntanya 2018, organitzat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb l’associació cultural Anima’t, ofereix fins al 22 de març quatre documentals i tres conferències a càrrec de reconeguts alpinistes. Les sessions tindran lloc tots els dijous a les 19.30 h a l’Auditori Diputació (carrer de Pere Martell 2, Tarragona). L’entrada serà gratuïta amb invitació, que es podrà recollir una hora abans de cada sessió al mateix recinte.

Aquest any el cicle es dedica, sobretot, a la figura de les dones alpinistes. Precisament la conferència inaugural, Seguint les petjades de gegants, que es va fer dijous passat, va anar a càrrec de l’alpinista Chus Lago, que amb només 22 anys va decidir emprendre una carrera per coronar els grans cims de la Terra.

El següent acte del cicle serà la projecció de la pel·lícula Tras las huellas de Shackleton (22 de febrer, 19.30 h), dirigida per Javier Álvaro. La seguirà la conferència Un pas més (1 de març, 19.30 h), a càrrec de l’escaladora Sílvia Vidal, que, més enllà de les ascensions que ha fet a casa nostra (Montserrat, Roca Regina o Montrebei), ha escalat el Naranjo de Bulnes (Picos de Europa, Astúries) i cims al Parc Nacional de Yosemite (Califòrnia), entre d’altres. El cicle continuarà amb la projecció de la pel·lícula Bájame una estrella, Miriam García Pascual (8 de març, 19.30 h), un documental de l’escalador Juanjo San Sebastián en el qual l’autor ens endinsa en la vida de l’escaladora navarresa Miriam García Pascual (1963-1990). La sessió del 15 de març a les 19.30 h oferirà dues projeccions. Primer es projectarà el documental Mira, de Lloyd Belcher, que relata la història d’una jove nepalesa que va començar a córrer per escapar del seu futur i es va convertir en l’atleta més destacada del Nepal. Tot seguit es projectarà el curtmetratge Link Sar West, del director Jonathan Griffith.

La conferència que clourà el cicle (22de març, 19.30 h) anirà a càrrec dels alpinistes Òscar Cadiach i Ferran Latorre i portarà per títol La superació dels catorze cims més alts de la Terra.

stats