Camp de Tarragona 19/06/2019

Cunit celebra la VII Xarel·lada al Penedès Marítim

Ara
2 min
Foto de família de la presentació de la setena edició de la Xarel·lada al Penedès Marítim

CunitCunit acollirà el dissabte 29 de juny la setena edició de la Xarel·lada al Penedès Marítim, l’única festa del xarel·lo a tocar del mar. Aquest és el setè any que el municipi ofereix un espai de trobada de vins de la varietat xarel·lo acompanyats d’un bon tast elaborats pels restauradors del municipi i els pastissers locals.

La iniciativa va néixer l’any 2012 de la mà de la sommelier cunitenca Carme Garcia juntament amb la regidoria de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Cunit amb l’objectiu de crear un espai de reconeixement al vi del Penedès i en particular al xarel·lo. L’emplaçament del tast i de la mostra de xarel·los serà al passeig Marítim, entre els carrers de les Sorres i d'Amílcar Barca.

Iniciativa inèdita al Penedès Marítim

Amb aquesta activitat es continua apostant per consolidar la marca Penedès, vinculant la imatge del territori a un concepte territorial com és el Penedès, carregat de valor afegit. Enguany, vinculats amb el Consorci d’Enoturisme Penedès, que conjuga la promoció turística amb les potencialitats del món del vi.

A les 13.00 hores tindrà lloc el Tast amb Xarel·lo al xiringuito del restaurant L’Arrosseria per als assistents a la ponència. Cal inscripció prèvia a turisme@cunit.cat. A partir de les 20.00 hores i fins a les 23.00 hores, es podrà visitar la Mostra de Xarel·los de cellers del Penedès, amenitzats amb música del DJ Xef Andreu i del grup Bocamolls i tast de tapes dels restauradors i pastisseries locals participants. El preu del tiquet són 12 €, que inclouen 3 copes de vi, 2 tapes, unes postres i copa de regal.

Ells cellers participants són Heredat Mon Rubí, Finca Viladellops, Loxarel, Mas Candi, Jané Ventura, Castellroig, Vinyes 7 Pams, Esteve i Gibert, Costador Terroirs Mediterranis i Finca Mas Perdut, mentre que els restaurants participants són L’Arrosseria, el Gastrobar & Cocteleria Ronsito, la Pizzeria Restaurante Mistral, la Casa Carmiña da Castañeira - Bar Travesas i l'Hotel Restaurant Adia, a més del Forn i Pastisseria Casas.

stats