FESTES
Camp de Tarragona 19/02/2020

Gresca i disbauxa al Penedès marítim

Ara
2 min
Gresca i disbauxa al Penedès marítim

CunitEl Carnaval de Cunit, un dels més emblemàtics de la Costa Daurada, arriba enguany a la 32a edició. El carnaval cunitenc del 2020 va començar dissabte a la sala del Casal amb la presentació del regnat del Carnestoltes a càrrec de la colla Fiestukis, però el gruix dels actes comencen demà, Dijous Gras. I ho fa amb novetats. A partir de les cinc de la tarda, a la plaça del Casal, es farà per primer cop l’Arribo i la Festa Carnavalesca i, a dos quarts de nou, al Casal municipal, torna la Gala del Boig del Carnaval, després de dos anys d’absència d’aquest acte. Guillem Estadella serà un cop més el presentador de la gala, que repartirà nou premis en diverses categories, amb grans dosis sàtira i humor.

Divendres a les cinc de la tarda al pavelló d’esports hi haurà una festa infantil i a la nit es durà a terme un dels actes més populars del carnaval cunitenc, la batalla de coreografies, a les deu del vespre. A les deu de la nit s’obriran les portes del pavelló municipal d’esports i a dos quarts de dotze arrencarà la batalla de coreos, amb un total de quinze colles inscrites. La festa no s’acabarà aquí i, a continuació, festa amb Els 40 i després actuació de DJs.

Una rua multitudinària

Dissabte l’ambient carnavalesc ja es notarà al matí, ja que els bars de Cunit oferiran la tapa carnavalesca i en diferents places i carrers del nucli antic hi haurà batucada i exposició de carrosses participants a la rua del carnaval de Cunit. A partir de dos quarts de set hi ha previst l’inici de la rua de carnaval pels carrers del municipi, amb sortida al costat de l’estació de Renfe, acompanyada de xanquers i batucada.

Un any més, el de Cunit tornarà a ser un dels carnavals més multitudinaris de la Costa Daurada, amb un total de 57 grups inscrits, entre carrosses i comparses. L’Ajuntament de Cunit ha organitzat un dispositiu especial, amb un hospital de campanya i un tancament de la zona. També hi haurà més trens de Rodalies Renfe durant la tarda i la nit.

A partir de dos quarts d’onze, al pavelló d’esports, ball i festa de carnaval amb Els 40 i a continuació DJs. A la mitja part es comunicaran els noms dels guanyadors de la rua.

Últims actes

Diumenge a partir de les vuit del vespre al pavelló d’esports, sopar de germanor de les colles carnavalesques amb festa final amb DJ, i l’endemà dilluns a les cinc de la tarda, al pavelló d’esports, festa infantil del confeti i animació.

El Carnaval de Cunit 2020 acabarà el dimecres 26 de febrer, a partir de les cinc de la tarda, amb la rua d’enterrament de la sardina amb batucada i festa infantil final. Els nens que portin una sardina a la disfressa tindran un petit obsequi.

stats