Successos

Dos joves que van fugir per amor: la causa del tiroteig mortal de Tarragona

La família que va disparar contra les víctimes ha hagut d'abandonar Campclar

2 min
Un agents dels Mossos d'Esquadra davant la zona acordonada pel tiroteig

TarragonaEl tiroteig al barri de Campclar de Tarragona que la setmana passada va deixar un home mort i dos ferits greus es va produir per un conflicte sentimental que encara no s'ha resolt. Tot va començar fa tres setmanes, quan una parella jove va decidir fer les maletes i fugir del barri. Tots dos sabien que a la comunitat gitana de la qual formen part li costaria molt acceptar la relació, perquè ella ja estava amb un altre noi, també del barri. La fugida dels dos joves va encendre la família del noi que s'ha quedat sol i durant dues setmanes s'havia anat acumulant la tensió fins al dia del tiroteig, que ha commocionat el barri. La principal hipòtesi amb què treballen els Mossos d'Esquadra és que el noi i els seus familiars van visitar els pares de la noia i els van dir que arran del que havia passat havien d'abandonar Campclar. La família de la jove, però, s'hi va negar i, segons sembla, va respondre a trets.

En aquell tiroteig, que va mobilitzar 150 Mossos d'Esquadra amb helicòpter inclòs, una de les bales, disparada amb una escopeta de caça, va impactar en la cara del noi, que està hospitalitzat, però fora de perill. El seu pare, en canvi, es va endur la pitjor part i va morir a l'acte a causa d'un altre tret. El tiroteig encara va provocar un altre ferit, que també continua hospitalitzat fora de perill.

Els Mossos d'Esquadra, que tenen la comissaria a tocar del lloc dels fets, van acordonar el perímetre de seguida i van aconseguir reduir els agressors, que inicialment s'havien atrinxerat en un pis. Els agents van requisar l'escopeta de caça i dues pistoles i van prendre declaració a deu persones per acabar-ne detenint sis. Dos dies més tard, el jutjat de guàrdia de Tarragona va enviar quatre dels sis detinguts a la presó. Tres d'ells estan acusats d'un delicte d'homicidi consumat i a tots quatre se'ls responsabilitza d'un homicidi en grau de temptativa, un delicte de tinença il·lícita d'armes i un altre per baralla tumultuària. Per por que es pogués produir alguna venjança, els agents es van desplegar pel barri durant els primers dies, però han acabat marxant perquè Campclar està més tranquil que mai.

"Massa calmat"

"Fa una mica de por, però des d'aquell dia tot està molt calmat. Potser massa", explica una veïna. Els motius d'aquesta serenor són la tristesa que pateix la comunitat per uns fets que no s'esperava i també l'aplicació del que es coneix com la llei gitana, que ha obligat la família que consideren agressora a abandonar el barri. "Home, això no es pot resoldre a trets... Si ho han fet, han de marxar, no?", explica un gitano del barri que no vol donar el seu nom. "No ens agrada parlar d'això perquè estem molt afectats", diu. Les famílies gitanes de Campclar es coneixen entre elles i tothom tenia relació amb les parts enfrontades, i això encara ha fet més profunda la ferida.

Tampoc els ha agradat gens la cobertura mediàtica que s'ha fet del tiroteig: "A alguns se'ls veu molt el racisme quan parlen dels gitanos", lamenta un altre veí, que assegura que en aquest barri "no hi havia hagut cap conflicte en 40 anys". Els Mossos continuen amb la investigació i estan atents sobre el terreny per si la parella o la família de la noia decideixen tornar al barri i això capgira la situació.

stats