Camp de tarragona 24/08/2016

Una marató per les vinyes que s’estan veremant

La tercera edició es disputarà l'1 d'octubre per sis municipis del Priorat

Ara
1 min
La sortida de la prova, com l’any passat, es farà des de la Cooperativa de Falset-Marçà.

Falset“La Marató del Priorat és una cursa esportiva però també un esdeveniment enoturístic. És una manera de promocionar una comarca d’una gran bellesa, com ho demostra que el seu paisatge opta a ser reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat”, explica Xavi Martí, de l’Associació Dracsrunners, impulsors d’aquesta iniciativa que el dia 1 d’octubre celebrarà la tercera edició, en plena època de verema i amb 18 cellers col·laboradors. La Marató està oberta a tot tipus de participants, des dels esportistes d’elit fins als aficionats a les curses, als excursionistes i als corredors populars.

Dues modalitats

La sortida i l’arribada de la cursa seran a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà. La cursa és de muntanya i transcorrerà per camins, pistes i corriols, i travessarà vinyes i paisatges espectaculars, passant per sis termes municipals: Falset, Bellmunt del Priorat, Gratallops, la Vilella Baixa, Torroja del Priorat i Porrera. Hi ha dues modalitats: marató (42,195 quilometres i uns 1.300 metres de desnivell positiu) i mitja marató (21.097 metres i uns 550 metres de desnivell positiu). El recorregut està perfectament senyalitzat per voluntaris i abalisat. L’organització anima els participants a anar disfressats -potenciant l’aspecte lúdic- i hi ha premis per als més originals.

Als punts d’avituallament, amb la col·laboració de cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, s’oferiran degustacions de productes de la terra i, per descomptat, de vi. Els participants també poden gaudir, amb l’oferta dels ajuntaments i de les associacions, de les activitats culturals i festives típiques de les poblacions per on passen. Tampoc no falta la música en directe a cada avituallament i altres activitats artístiques i creatives.

stats