CINEMA
Camp de Tarragona 13/06/2018

Marc Recha, protagonista del FIC-CAT 2018

El guionista, productor i director barceloní ha guanyat el premi honorífic i el del millor llargmetratge

Ara
2 min
Foto de família dels guardonats en l’onzena edició d’aquest festival que se celebra a Roda de Berà des de fa onze anys.

Roda De BeràL’onzena edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT) es va acabar diumenge passat després de set dies intensos de cinema, de promoció de la cultura, de pedagogia i de reivindicació de les produccions en llengua catalana. En el palmarès, que es va donar a conèixer durant la gala de cloenda, va destacar el guionista, productor i director barceloní Marc Recha, que durant la setmana ja havia sigut guardonat amb el premi honorífic i diumenge va guanyar el premi al millor llargmetratge per La vida lliure.

La resta de palmarès de l’11è FIC-CAT va ser el següent: el premi Jove 48 Hores va ser per a Evasió, curtmetratge de Maria Gracia i Max Garriga; el premi a la millor producció d’un centre educatiu, per a Una mirada de pau, de l’alumnat de 3r de primària de l’Escola Àngel Guimerà del Vendrell, amb direcció de Toni Villazán; el premi a la millor producció de les comarques tarragonines, per a Cinema amb Ç, documental de Toni Pinel i Cris Gambín; el premi al millor videoclip, per a Innocents (Joan Masdéu), de Víctor Rubio; el premi Nova Crítica, per a Shootball, documental de Fèlix Colomer; el premi al millor curtmetratge, per a El vestit, de David Gonzàlez; la menció especial del jurat, per a Shootball ; el premi al millor documental, per a Petitet, de Carles Bosch; el premi a les millors localitzacions exteriors, per a Jean-François i el sentit de la vida, de Sergi Portabella; la menció especial del jurat, Les distàncies, llargmetratge d’Elena Trapé, i el premi del públic, per a Petitet.

Durant la setmana s’han portat a terme diverses taules rodones i debats. L’últim va ser diumenge mateix, un vermut-tertúlia sota el títol Catalunya, plató de cinema. Els assistents van debatre sobre la feina dels localitzadors professionals i es va reivindicar la descentralització del territori; en aquest sentit, van posar en valor els paisatges del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre com a espais de rodatge.

Un festival que ja pensa en la 12a edició

Antonio Barrero, director del festival, va agrair als participants i espectadors la seva implicació en el FIC-CAT, i va instar les entitats públiques i privades a continuar apostant per la producció audiovisual. L’alcalde del municipi, Pere Virgili, va encoratjar Barrero i el comitè a continuar endavant amb el FIC-CAT tot i els moments complicats. L’acte també va comptar amb el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, que va fer al·lusió a Miguel de Unamuno recordant la seva frase “La cultura ens farà lliures”.

stats