QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?
Camp de Tarragona 09/10/2019

Una ruta per cellers per conèixer el trepat

És una varietat autòctona de raïm de la Conca de Barberà

Ara
2 min
La Ruta del Trepat ens portarà a fer activitats per diferents cellers de la Conca de Barberà, com  el Celler Carles Andreu, de Pira.

MontblancEl trepat i els cellers que elaboren vi amb aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà, són l’eix vertebrador de la Ruta del Trepat, una nova ruta enoturística creada conjuntament pel servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la DO Conca de Barberà.

La varietat de raïm trepat dona vins molt característics, lleugers i afruitats, de bona acidesa i amb graduació alcohòlica mitjana. Amb el trepat s’obtenen vins rosats i vins base per a caves molt personals, però també es troben cada cop més vins negres i algun blanc, que estan obtenint un gran reconeixement. És una varietat de raïm negre autòctona de la conca de Barberà, però que també es pot trobar a la zona del riu Corb, a la Baixa Segarra. Més lluny, a la Conca de Tremp, també n’hi trobem.

Per definir el projecte s’ha entès com tota una experiència enoturística, que inclou visitar les vinyes, conèixer cellers i assistir a festivals i a demostracions vinícoles en les quals el tast del vi i l’experiència dels seus atributs són els principals atractius per als visitants. La Conca de Barberà ho permet i, com a singularitat principal, s’accedeix a un vi que els visitants només podran tastar en aquest territori. L’edició de material turístic i dels diferents elements promocionals és només l’inici del projecte. Es preveu treballar en el desenvolupament de noves línies d’actuació que aniran evolucionant conjuntament amb el sector turístic.

El forfet segellat

Els cellers han definit unes activitats adaptades al turista i les duen a terme de manera estructurada. Els cellers que formen part de la Ruta compleixen tres criteris: formen part de la DO Conca de Barberà, elaboren vins amb trepat i ofereixen un mínim d’una proposta turística estructurada dins el seu celler. És un projecte dinàmic al qual es podran anar incorporant nous cellers i, per tant, nous municipis. Amb la visita a tres cellers s’obsequiarà el visitant amb dues ampolles de trepat de la DO Conca de Barberà. Caldrà signar un forfet amb els segells de tres cellers.

Els cellers participants, fins ara, en la Ruta del Trepat són l’Agrícola de Barberà de la Conca, el Celler Clos Montblanc (Barberà de la Conca), el Celler Carles Andreu (Pira), el Celler Mas Foraster (Montblanc), el Celler Rendé-Masdéu (l’Espluga de Francolí), el celler modernista de Sarral, Vins de Pedra (Montblanc), Celler Sanstravé (Solivella), el Costador Terroirs Mediterranis (Barberà de la Conca) i Gèrida Viticultors.

stats