FESTES
Camp de Tarragona 15/05/2019

Torna la Fira del Contraban de Cunit

La cinquena edició se celebrarà l’1 de juny pels carrers d’aquesta vila

Ara
2 min
Torna la Fira del Contraban de Cunit

CunitEl nucli antic de Cunit tornarà a retrocedir a mitjans del segle passat amb la celebració, el dia 1 de juny, de la cinquena edició de la Fira de la Pagesia i el Contraban. La jornada recrearà un dia quotidià dels cunitencs a la època de la postguerra. Cunit, com moltes altres poblacions costaneres de Catalunya, va utilitzar el seu litoral per fer entrar carregaments de tabac, protegits per la foscor de la nit. Per a molta població, la majoria pagesos, aquesta pràctica es va convertir en una manera més de guanyar-se uns diners molt benvinguts a causa dels pocs recursos de què disposaven. La jornada té l’objectiu d’impulsar la recuperació històrica de la memòria col·lectiva com a poble.

A les deu del matí està previst l’inici de la fira amb les diferents parades d’artesans ubicades pels carrers del nucli antic i que estaran obertes fins a les nou del vespre. D’onze del matí a dues del migdia es podrà gaudir d’activitats i jocs infantils a la plaça del Casal, i d’un trenet a la plaça Santiago Rusiñol, que de cinc de la tarda a nou del vespre tornaran a estar disponibles. A les dotze es projectaran documentals a la sala d’actes del Casal Municipal. Un d’aquests documentals és El contraban a Cunit, que recull testimonis de cunitencs que van viure l’època del contraban a mitjans del segle passat. I a la una del migdia, Cercavila musical pels carrers del nucli antic.

Projecte ruta de la transhumància

A les sis de la tarda, a la sala del Casal Municipal, es presentarà el projecte de la ruta de la transhumància des de Cunit fins a Santa Coloma de Queralt, a càrrec de Joan Rovira. A Cunit s’està treballant en l’elaboració d’un mapa de la Carrerada de Santa Coloma, ja que es considera que pot ser un producte atractiu que permeti desestacionar el turisme de la zona.

La previsió és promoure la ruta Penedès Marítim - Baixa Segarra. És un recorregut d’uns 60 quilòmetres que es podrà fer en bicicleta o caminant. La ruta destacarà els atractius paisatgístics, patrimonials i turístics (cases rurals i restaurants) que estiguin dins del recorregut. Per això l’Ajuntament de Cunit s’ha posat en contacte amb diferents administracions, com les diputacions de Tarragona i Barcelona i els diversos consells comarcals, per treballar conjuntament.

Finalment, de les onze del matí fins a les nou del vespre, per diferents carrers del nucli antic de Cunit, es pot veure l’exposició de cotxes i motos d’època.

stats