ARADESCOBRIM
Camp de Tarragona 18/09/2019

Visites teatralitzades a la vil·la romana dels Munts d’Altafulla

Ara
2 min
Visites teatralitzades a la vil·la romana dels Munts d’Altafulla

AltafullaAl voltant de la gran ciutat romana de Tàrraco van anar fundant-se nombroses vil·les que estaven dedicades a l’activitat agrícola i al lleure. Una d’aquestes vil·les és la dels Munts, situada molt a prop de la platja d’Altafulla i construïda al segle I dC. Hi van residir Caius Valerius Avitus, magistrat de Tàrraco, i la seva esposa, Faustina. Les visites teatralitzades són una manera de conèixer com era la vida en espais com aquest durant l’època romana.

El 1967 se’n va fer càrrec el Museu Arqueològic de Tarragona (MNAT), que en va iniciar les excavacions i que custodia bona part dels valuosos materials trobats. Actualment, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona hi organitza visites guiades teatralitzades. La vil·la romana dels Munts forma part del conjunt arqueològic de la Tàrraco romana, que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000.

Tiberius, comerciant pel Mare Nostrum és el títol de la visita teatralitzada que organitzen el MNAT i el Museu del Port de Tarragona aquest dissabte i diumenge de 12.00 a 13.30 hores. El comerciant de Tàrraco Tiberius Claudius Amiantus ens explicarà de primera mà com era el comerç del vi en època romana i quines característiques i perills presentava la navegació pel Mare Nostrum. L’activitat s’acabarà amb una degustació de vi elaborat a la manera romana.

Un entorn privilegiat

Durant l’any s’aniran programant altres visites teatralitzades de diferents temàtiques relacionades amb el passat romà de la vil·la. Una de les visites ens permetrà conèixer Caius Valerius Avitus i la seva esposa, Faustina, que van residir en aquesta vil·la. El mateix Caius o Faustina, que com a esposa era la senyora de la casa, fan d’amfitrions mostrant els aspectes més interessants i curiosos de la seva residència: les estances, el funcionament, les tasques que s’hi feien i com era la vida en aquest entorn privilegiat.

La vil·la romana dels Munts d’Altafulla està oberta durant tot l’any, excepte els dilluns. Podeu fer les vostres reserves al telèfon 977 251 515 o al portal web www.mnat.cat.

stats