Els Minyons de Terrassa tornaran a creuar el pont de Sant Pere

La Diada del Patrimoni s'instaura en el calendari casteller de la ciutat que tornarà a veure una exhibició a la Seu d'Ègara

Després de l'èxit de participació aconseguit l'any passat, els Minyons de Terrassa repetiran enguany la Diada del Patrimoni, organitzada per donar recolzament a la candidatura de la Seu d'Ègada com a Patrimoni de la Humanitat davant la Unesco. A banda de la jornada castellera i dels diversos actes com el sopar popular i un concert, l'esdeveniment mantindrà el pilar caminat que sortirà de la plaça de la Creu Gran i creuarà el pont de Sant Pere fins arribar a la Seu d'Ègara.

Dissabte 23 de maig a les sis de la tarda, els malves repetiran una de les imatges més espectaculars de la temporada passada en traspassar caminant amb un pilar de quatre per sobre del pont de Sant Pere. El trajecte, de prop de 350 metres, començarà a la plaça de la Creu Gran i acabarà a la plaça del Rector Homs, contigua a les esglésies de Sant Pere. El tram de més compromís el marquen els 57 metres que transcorren pel pont de Sant Pere, d'una amplada de només 3,5 metres, a 20 metres d'alçada del Torrent de Vallparadís.

L'any passat els Minyons van fer servir uns arnesos de seguretat que lligaven els membres del tronc entre sí i van enregistrar la fita amb una càmera subjectiva situada en el casc de l'enxaneta. El vídeo va ser un dels més visitats del moment tot i que també va arribar en plena polèmica sobre l'ús de càmeres subjectives en el món casteller.


Tornen els castells als instituts

Els actes programats pels malves començaran, però, divendres 22 de maig ja que els egarencs aprofitaran l'oportunitat per organitzar el primer assaig especial de gamma extra de la temporada. La novetat principal de la jornada de dissabte serà l'exhibició de les colles castelleres organitzades als instituts que han format part del recuperat projecte formatiu dels Minyons per als més joves. Els Moguts de la Tecnos, els Minions de l’Andersen, els Xiquets del Copèrnic, els Minyonets del Blanxart, les Femenines de l'Egara i els Grallers de la colla del gegant Pep Panxut de l'Escola el Cim, alçaran les seves estructures a partir de les set de la tarda, acompanyades també dels Bastoners de l'antic Poble de Sant Pere i el Ball de Gitanes de Terrassa.

Els Minyons han convidat aquest cop als Castellers de la Vila de Gràcia i als Capgrossos de Mataró, que alçaran els seus castells a les set de la tarda a l'espai ubicat entre les esglésies de Sant Pere, una de les joies de l'art romànic català. La diada del Patrimoni finalitzarà amb un sopar popular al local de la colla i el concert dels grups d’Albercocks i Factor Kiwi

Més continguts de