Sants es reivindica com a colla de gamma extra

Els Borinots descarreguen el tercer dos de nou emmanillat del seu historial a un mes de tancar la seva temporada d'actuacions

Fidels al seu lema 'Feina de formiga i força d'elefant', els Castellers de Sants han demostrat el seu caràcter culminant una temporada rodona en descarregar per tercer cop en la seva història el dos de nou amb folre i manilles. A un mes de tancar l'any, els Borinots han reeditat el castell de gamma extra, i confirmen així el seu model de progressió sostinguda. Han compartit plaça amb els Minyons de Terrassa, que han completat la tripleta màgica, i amb els Castellers de Vilafranca, que han ensopegat amb el quatre de nou amb folre i agulla.

De castells n'hi ha de tots gustos i colors: n'hi ha que prefereixen una temporada amb un final explosiu, n'hi ha que fan públics els seus objectius o que els amaguen, n'hi ha que allarguen la temporada tant com poden i n'hi ha que prefereixen comprimir-la per no desgastar els seus castellers. Els Castellers de Sants han demostrat que el seu model els funciona i que quan hi són tots i la feina està ben preparada, no hi ha castell que se'ls resisteixi. En la seva 23a diada han fet un petit pas endavant encarant, per segon cop en la seva història, el dos emmanillat en el segon torn. La torre ja no és un premi a la feina feta sinó un objectiu, i han demostrat que es tracta d'un repte abastable.

Els amfitrions han decidit sortir primers i ho han fet descarregant amb molta comoditat el tres de nou amb folre. Han alçat el llistó i han plantat cara al dos de nou amb folre i manilles. El castell s'ha alçat elegant, ferm, dominat en tot moment, però les forces han començat a fallar just després de l'aleta. Les manilles han perdut la pressió i els quarts s'han començat a estirar. Els Borinots han hagut de treballar perquè la torre no s'ensorrés però finalment l'esclat d'alegria ha estat a l'altura de l'esforç fet. Quan ja ho tenien tot de cara, han ensopegat amb la realitat, que els ha recordat que no hi ha castell fàcil. Han alçat el quatre de nou amb folre i tot i perdre les mides a l'encaix entre el tronc i el folre han decidit anar-lo a coronar. En l'inici del descens el problema s'ha accentuat i el quatre ha acabat cedint.

Un cop més els Minyons de Terrassa han sabut adaptar la seva actuació a les circumstàncies. La baixa d'un membre clau del pom de dalt i la falta de camises els han obligat a rebaixar pretensions a Barcelona. Han completat sense complicacions tant el tres com el quatre de nou amb folre i han arrodonit la seva tripleta màgica descarregant el cinc de vuit. Els malves han dominat les tres estructures sense gaires complicacions i amb la mirada ja fixada en la diada de Sant Narcís que tindrà lloc el pròxim cap de setmana a Girona.

Amb la intenció de sortir de plaça amb la millor exhibició de les tres colles, els Castellers de Vilafranca han plantejat a la plaça Bonet i Muixí una actuació de gran nivell. Els verds han iniciat la seva diada descarregant sense complicacions el tres de nou amb folre i han pitjat l'accelerador en el segon torn. Els vilafranquins han requerit la col·laboració de castellers i aficionats per tancar la soca del quatre de nou amb folre i agulla. L'empenta moral d'assolir aquesta construcció era vital per encarar una diada de Tots Sants de traca i mocador però les coses s'han torçat molt ràpid. Després de desmuntar-ne un peu, han decidit fer sonar gralles en un segon intent que tornava a mostrar males mides. El tronc del quatre no s'ha trobat còmode en cap moment i ha perdut la forma abans de l'aleta. La mala ubicació de l'estructura ha fet que la canalla hagués d'apartar la branca d'un arbre per poder fer l'aleta però el castell ja estava tocat de mort i ha fet llenya sense donar més marge a treballar. En el tercer torn encara han tingut forces per descarregar el quatre de nou amb folre però finalment s'han vist obligats a abaixar el llistó i arrodonir la seva actuació amb el dos de vuit folrat.

Castellers de Sants: P4 cam, 3d9f, 2d9fm, 4d9f c, P4, P5, P5, P5, P4
Minyons de Terrassa: P4 cam, 3d9f, 4d9f, 5d8, P5, P5
Castellers de Vilafranca: P4 cam, 3d9f, i 4d9fa, 4d9f, 2d8f, P5

Més continguts de