La Vella completa el quatre de nou sense folre per primer cop en l'era moderna dels castells

Tot i la seva bicentenària història, només l'havia coronat tres cops però mai l'havia completat en l'època més recent 

A la diada de Sant Fèlix d'enguany, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha dut un programa de màxims. Després de descarregar el quart quatre de nou amb el pilar de l'any, ha apostat fort a tercera ronda atacant el quatre de nou sense folre, que no havia descarregat mai abans en tota l'era moderna del fet casteller.

Tot i carregar en fins a tres ocasions tant el dos de vuit sense folre com el quatre de nou, la Colla Vella ha completat avui el seu primer castell net descarregat. Els rosats han trencat els seus propis registres a la plaça de la Vila. Després d'intentar el tres de deu amb folre i manilles al segon torn, s'han atrevit amb el quatre de nou sense folre. El castell ha pujat amb paciència, aturant cada un dels moviments. Els vallencs han guardat forces per a l'aleta i han demostrat la seva vàlua en tirar de veterania durant la descarregada. Han fermat les emocions fins al moment de treure el pis de quarts, quan la plaça ha esclatat en càntics a favor seu.

L'únic intent que havia fet la Colla Vella en aquesta diada va ser l'any 2001. Llavors, el quatre va caure abans de veure l'aleta. Des de llavors, la Colla Vella no l'havia tornat a provar a Vilafranca. Avui els rosats l'han acompanyat del quatre de nou amb el pilar i del dos de vuit sense folre, i han rubricat una actuació d'excepció tot descarregant el pilar de vuit amb folre i manilles.