Els Xiquets de Reus fan l’aleta al 3d9f

Els reusencs es converteixen en la 12a colla que corona un castell de nou aquest any

Després que la setmana anterior descartessin el 3d9f a Igualada per falta d'efectius, els Xiquets de Reus van arribar aquest diumenge a Cambrils amb ganes de portar el primer castell de nou de l'any.

Els de la camisa avellana, a més, van ser valents i van afrontar el principal objectiu del dia en primera ronda. El tres folrat va pujar lent però amb serenor. Amb l'entrada de l'acotxador ja es va poder començar a observar el treball del folre i dels pisos de terços i quarts. Just amb l'aleta, però, el castell va perdre força les mides a nivell de quarts i, tot i que van poder-lo defensar durant uns segons, el tres va cedir just abans que els dosos comencessin a baixar. Amb la caiguda, però, els de la camisa avellana van rebaixar pretensions i van completar el 4d8 i el 4d7p.

Amb aquest 3d9f carregat, per tant, els Xiquets de Reus tornen a coronar un castell de nou des de l'octubre del 2016. Precisament en aquesta actuació de Cambrils va ser on l'any passat van intentar per primer cop el tres folrat, tot i que el van desmuntar dues vegades. També el van provar sense èxit a Terrassa una setmana més tard, i a la Diada del Mercadal van fer un intent del 4d9f.

En l'actuació també van ser-hi presents els Xiquets de Cambrils i els Bous de la Bisbal. La colla local va completar el segon 3d7 de l'any, que, acompanyat del 2d6, 5d6 i Pd5, iguala la millor actuació des de la seva refundació l'any 2017. Per la seva banda, els Bous van tenir el 2d6 com a millor castell, a més del 3d6 i 3d6ps.