Els Xiquets de Reus segueixen imprimint ritme

Els de la camisa avellana coronen el segon 2 de 8 folrat de l'any i estrenen el pilar de 7 mentre la Colla Vella descarrega el primer castell de 9 al Pallol

Els focus de l'actualitat castellera s'han centrat aquest cap de setmana en la jornada de dissabte. Reus tornava a acollir una de les actuacions que comencen a fer-se un lloc entre les clàssiques del mes de maig, la diada del Pallol, i la colla local no va voler deixar passar l'oportunitat d'actuar a casa amb dues grans formacions per fer un nou pas endavant estrenant el pilar de 7 amb folre.

L'inici de curs dels Xiquets està sent enguany espectacular però quan més s'acosten al seu sostre casteller més complicat és seguir incrementant la marxa setmana rere setmana. La seva actuació va demostrar el caràcter guanyador que els caracteritza últimament. Van descarregar sense complicacions el 3 de 8 inicial però van trobar-se el primer contratemps en intentar repetir el 2 de 8 amb folre estrenat fa tot just set dies a Valls. En primera instància van haver de desmuntar-lo amb l'arribada de la canalla a la part superior de l'estructura i tot just després van coronar-lo, però van fer llenya en el moment del descens dels més menuts. Els nervis es van instaurar a les files dels de la camisa avellana, que van desmuntar el 4 de 8, però va ser el moment de fer un cop de puny sobre la taula per refer-se de la situació. Van descarregar el 4 en el segon intent i, en una acció de mestria, van completar el seu primer pilar de 7 amb folre de la temporada, el tercer del seu historial i el més matiner amb diferència.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va ser l'encarregada d'alçar el llistó de l'actuació en completar-hi el primer castell de 9 pisos d'aquesta cita. Gestionant les jornades i els seus castellers, la formació vallenca analitza cada pas endavant amb la mirada posada en la diada de Sant Joan. L'objectiu de la primera gran cita del calendari a la plaça del Blat comença a definir-se clarament quan s'analitza la feina feta a plaça pels rosats. A Reus van seguir amb el rodatge de castellers en el tronc del 5 de 8. Van deixar la ronda central per a l'estructura més valuosa, el 3 de 9 amb folre, i van rematar la jugada descarregant el 2 de 8 amb folre. La Vella arriba al final del mes de maig amb quatre castells de 9 pisos i 7 de la gamma alta de 8 descarregats i, el que és més important, amb un cent per cent d'efectivitat.

Després de dues setmanes seguides fent llenya del 4 de 8 amb agulla, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va fer un pas enrere a Reus per poder-ne assegurar dos endavant. Si una colla sap bé com pot afectar caure més del compte quan es treballa al màxim nivell, aquesta és la Jove i enguany no es pot permetre perdre corda respecte a les formacions capdavanteres. Dissabte va aparcar el 4 amb el pilar per centrar la seva atenció en el 5 de 8, la quarta catedral de la temporada. La formació tarragonina va completar la diada amb els dos castells bàsics de 8 i demostrant, a la ronda de pilars, que l'espadat no és un problema quan no va acompanyat del quatre.

Xiquets de Reus: 3d8, 2d8f c, id 4d8, 4d8, P7f
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5d8, 3d9f, 2d8f, 2 P5, 4 P4
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d8, 4d8, 3d8, P6