Microsites 17/07/2016

Altafulla es queda a 90 minuts del tres de nou amb folre i agulla

El retard en l'arribada de l'assistència sanitària a la plaça del Pou va fer que els Castellers de Vilafranca descartessin el primer intent de l'any d'aquest castell

Efren Garcia
3 min
Altafulla es queda a 90 minuts del tres de nou amb folre i agulla

AltafullaSi bé la Diada de les Cultures d'Altafulla va poder viure aquest dissabte la millor exhibició castellera completada en el municipi fins ara, va quedar-se sense el primer intent de tres de nou amb folre i agulla de la temporada que els Castellers de Vilafranca portaven en cartera i que van descartar després que l'hora d'inici de l'actuació es retardés fins a 90 minuts respecte a l'horari oficial. L'actuació havia de començar a les sis de la tarda però la falta d'ambulàncies, obligatòries en totes les actuacions castelleres, va fer que el primer castell no s'alcés fins a dos quarts de vuit tocats i que es reobrís un debat recurrent en el món de les torres humanes.

Els Castellers de Vilafranca no van renunciar, però, als castells emmanillats, van descarregar el seu quart dos de nou amb folre i manilles en la segona ronda i van coronar el pilar de vuit quan l'enllumenat públic ja era en marxa. El dos emmanillat va tornar a erigir-se imponent, si bé els vilafranquins van haver de treballar durant el descens per dur-lo a bon port. Van iniciar la seva actuació amb el tres de nou amb folre i van deixar el quatre per al tercer torn. Una setmana després de completar-lo per primer cop enguany, els verds tornaven a portar a plaça el pilar de vuit amb folre i manilles, si bé aquest cop l'espadat no va ser complet. El pilar va anar abocant el seu pes endavant durant l'ascens i poc després de l'aleta la primera forta sacsejada va acabar per trencar-lo per la part baixa del tronc.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va guardar la pólvora, triant en el seu calendari les actuacions que més s'ajusten al seu ritme de treball. Van optar per la tripleta màgica, tres i quatre de nou amb folre més cinc de vuit, composició que repeteixen per tercer cop aquesta temporada. Els rosats van descarregar la primera tripleta ben aviat –el 14 de maig a la diada de Sant Isidre–, la van repetir per segon cop a la Selva del Camp al mes de juny i la segona setmana de juliol sumen la que fa tres. Van arrodonir la seva actuació descarregant per primer cop aquesta temporada el pilar de set amb folre, que va quedar en carregat a la diada de Sant Joan.

Els Xiquets de Tarragona van recuperar aquest dissabte la moral després d'haver d'afrontar una diada de tràmit al Pla de la Seu al costat de dues colles que atacaven castells de gamma extra. Van optar per un sòlid tres de vuit d'entrada, que va anar seguit del primer quatre de nou amb folre dels Matalassers aquesta temporada. El castell va alçar-se nerviós i va necessitar l'esforç constant dels tarragonins. El seu premi, però, suposa la consecució del primer castell de nou pisos, ja que enguany el primer intent de tres folrat va cedir després de l'aleta en la diada de Sant Joan i fa quinze dies va quedar en intent. En tercera ronda van completar amb calma el dos de vuit folrat.

Van aprofitar bé la jornada, la colla local. Els Castellers d'Altafulla van sumar el seu tercer tres de set de l'any i van estrenar el quatre, que només havien pogut coronar en la diada de Sant Jordi. Des de l'abril, no l'havien tornat a provar, i aquest dissabte, tot i no comptar amb la millor mida, van aconseguir descarregar-lo. Els de Cal Ixart van apuntar-se la primera clàssica de castells de set després de completar també el dos de sis però no van poder amb el pilar de cinc, que va quedar només en coronat en fer llenya després de l'aleta.

Castellers d'Altafulla: P4 cam, 3d7, 4d7, 2d6, P5 c

Colla Vella dels Xiquets de Valls: P4 cam, 3d9f, 4d9f, 5d8, P7f

Xiquets de Tarragona: P4 cam, 3d8, 4d9f, 2d8f, id P6

Castellers de Vilafranca: P4 cam, 3d9f, 2d9fm, 4d9f, P8fm c

stats