Ara Castells 25/04/2018

Arrenca la primavera universitària

Durant les pròximes cinc setmanes se celebren les actuacions universitàries del segon tram

Guillem Andrés
2 min
3d8f dels Arreplegats // AZU

BarcelonaDesprés de quatre mesos amb comptades actuacions, les colles universitàries tornen a plaça. D'aquesta manera encarrilen l'últim trimestre del curs per mostrar, en tan sols cinc setmanes, tota la feina feta a assaig. Els Ganàpies de la UAB, els Emboirats de la UVic i els Grillats del CBL seran els únics que hi seran cada setmana. Les altres nou colles, per tant, només sortiran quatre cops a plaça fins a final de temporada.

Les principals actuacions

El tret de sortida es dona aquest dijous amb actuacions a Reus, Barcelona i Manresa en la que serà la presa de contacte. Les grans diades, en canvi, arribaran a partir del 10 de maig en la XXIII Diada de Primavera dels Ganàpies de la UAB i la XXII Diada dels Arreplegats. La setmana següent serà el torn de la XXIII Diada de Primavera dels Xoriguers de la UdG, on hi haurà fins a set colles presents. L'última actuació universitària destacada del curs serà la Diada de Primavera dels Passerells del TCM.

Calendari de primavera

Els reptes més ambiciosos

Com és habitual, els Arreplegats de la Zona Universitària són els que es plantegen els objectius més ambiciosos. Els barcelonins tenen marcada la data de la seva Diada, en què podrien portar a plaça algun dels seus millors castells: el 3d7ps, el 4d8, el 3d8f i el Pd7fm. Per contra, el 2d8fm, castell que només han carregat en una ocasió, no entra en els plans dels de la camisa verd quiròfan. Algunes d'aquestes construccions incorporen un folre o unes manilles extres respecte als castells estàndard a causa de l'increment de pes en els pisos superiors.

La colla que en aquest tram de primavera pot experimentar un augment de nivell més elevat són els Bergants del Campus de Terrassa. La colla egarenca prepara dos castells que encara no ha aixecat: el 3d7 i el 2d7f. Alhora també treballen per tornar a descarregar el Pd6f, que ja van descarregar en una ocasió en la temporada anterior.

Els Emboirats de la Universitat de Vic també volen fer un pas endavant en la seva trajectòria. De la mateixa manera que els Bergants, el seu millor castell és el 4d7, al qual en aquest tram de primavera volen afegir el 3d7. Els Trempats de la UPF també voldran repetir la seva millor actuació amb el 3d7, el 4d7 i el 2d7f.

Altres colles que en altres temporades havien destacat –Ganàpies, Xoriguers, Passerells i Engrescats–, en canvi, rebaixaran pretensions respecte a l'any passat a causa de les diverses baixes de castellers que han patit.

stats