Ara Castells 08/05/2015

Els Arreplegats marquen el ritme del món casteller universitari

La formació de la Zona Universitària completa el primer nou de set de la història estudiantil i segella la seva millor actuació amb el tercer quatre de vuit

Efren Garcia
2 min
Els Llunàtics de la UPC i els Emboirats de la Universitat de Girona alçant castells alhora

BarcelonaLa diada dels Arreplegats de la Zona Universitària ha vist el primer nou de set descarregat per una formació estudiantil. Els de la camisa verda s’han apuntat la seva millor actuació repetint per tercer cop en la història el quatre de vuit i coronant el pilar de set amb folre i manilles. Els han acompanyat uns Xoriguers de gamma alta de set, i uns Pataquers pletòrics que han aprofitat per estrenar el quatre de set. Els Emboirats de la Universitat de Vic i els Llunàtics de la UPC han completat castells de sis pisos.

Els Arreplegats han estat els primers en alçar castells a la plaça de les Constel·lacions del campus nord. Han apostat per començar pel plat fort, el nou de set, que han atacat amb un sol enxaneta. Aquest fet, que encara desperta polèmica en les colles convencionals, afegeix un punt extra de dificultat quan els tres poms de dalt de la construcció estan formats en la seva totalitat per alumnes majors d’edat. Si bé una de les torres adossades al tres central s’ha alçat amb males mides, els Arreplegats han pogut controlar el castell i treballar-lo amb ofici en els darrers instants. Han segellat la jornada descarregant a segonda ronda el tercer quatre de vuit del seu historial i coronant el pilar de set amb folre i manilles, que ha defallit quan s’iniciava el descens.

La jornada s’ha desenvolupat amb un sistema de rondes conjuntes pels castells inferiors als set pisos i l’actuació en solitari de les colles que provessin una estructura igual o superior al quatre de set.

Els Xoriguers de la Universitat de Girona i els Pataquers de la URV han pogut actuar en solitari. Si aquest fet és habitual pels gironins no ho era fins ara pels tarragonins que, després de desmuntar-lo en primera instància, s’han apuntat el primer quatre de set del seu historial. El castell ha arribat en segona ronda, just després de completar el dos de sis, i s’ha hagut de lluitar en els moments culminants. La travessada de l’enxaneta l’ha fet trontollar però l’han sabut portar a bon port amb molt d’esforç. Per la seva part, els Xoriguers han completat les seves millors construccions lluny de casa però s'han tornat a quedar amb l'espina clavada del quatre de set amb el pilar, castell que només han pogut carregar.

Les colles dels Llunàtics i els Emboirats s’han apuntat dos castells de sis pisos cada una. Els vigatans han descarregat els dos castells bàsics de sis mentre que els vilanovins han optat pel tres amb el pilar i el quatre. Els Llunàtics han completat la seva triada amb un dos de cinc inicial mentre que els Emboirats ha optat pel cinc de cinc net.

stats