Ara Castells 10/05/2018

Els Arreplegats tornen a emmanillar-se

Els de la zona universitària descarreguen el tercer Pd7fm del seu historial a la seva XXIII Diada

Guillem Andrés
2 min
Pd7fm dels Arreplegats de la ZU

BarcelonaAmb l’arribada de la primavera és el torn de les grans actuacions universitàries, en què sobretot els Arreplegats de la Zona Universitària despleguen tot el seu potencial. Els de la camisa verd quiròfan tenen una mística especial amb la plaça de les Constel·lacions, on aixequen els seus màxims castells. Avui els Arreplegats portaven una actuació de màxims, amb el pilar de 7 amb folre i manilles com a colofó, en una diada que els ha sortit rodona. A més, també hi han actuat els Xoriguers de la Universitat de Girona, que s’han anotat el primer castell de set de la temporada, i els Engrescats de la Universitat Ramon Llull, que han fet castells de sis.

Els Arreplegats tenien fixada la data de la seva XXIII Diada com a dia de tornar a descarregar un castell emmanillat. Les dues últimes diades no s’havien completat amb èxit, ja que el 2016 van carregar el 2d8fm i l’any següent el van intentar dues vegades i va cedir abans que el coronessin. Aquesta tarda, però, han alçat el Pd7fm en tercera ronda en un espadat que ha pujat a ritme molt pausat i pis a pis. Abans de la carregada ja ha patit un sotrac entre les manilles i el quart, i l’han hagut de defensar fins que la sisena ha tocat les manilles, moment en el qual s’ha escampat l’eufòria.

Tot i que el pilar ha ocupat gran part de l’atenció de l’actuació, els Arreplegats l’han acompanyat d’un programa complet. En primera ronda han obert amb el tres de set per sota, pel qual han hagut de serrar les dents, sobretot a la penúltima aixecada. Un cop carregat, la descarregada ha sigut plàcida, el cinquè descarregat de la seva història. També han descarregat el tres de vuit amb folre, que ha tingut una molt bona execució.

A l’actuació també hi han participat els Xoriguers, amb l’objectiu màxim de completar el primer castell de set de la temporada, en un curs en el qual han rebaixat prestacions respecte d'altres anys. Avui, però, sí que han pogut fer el quatre de set, que s’ha deformat als pisos superiors, tot i que no s'ha arribat a patir, i l’han acompanyat amb el cinc de sis i el tres de sis amb agulla.

Els Engrescats també estan tenint una temporada complicada en la qual s’estan movent entre la gamma bàsica i mitjana de sis. En aquesta diada han portat a plaça el quatre de sis, el tres de sis amb agulla i el tres de sis. Han volgut acabar l’actuació de l’any amb el primer pilar de cinc del curs, però només l'han pogut carregar.

stats