Castells
Ara Castells 08/07/2022

Les baixes no frenen l'ambició de les colles castelleres

Amb l'objectiu dels nou pisos, Altafulla viu aquest dissabte una diada que promet emocions fortes

2 min
4de9f dels Castellers de Vilafranca, Altafulla 2019

Aquests primers mesos de la temporada diverses colles estan havent d’afrontar nombroses baixes en diferents actuacions, a causa de celebracions que s’han anat posposant per la pandèmia i que s’estan duent a terme aquest any. Dissabte els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls tornen a viure aquesta circumstància, però tot i així volen sumar castells de nou a la Diada de les Cultures d’Altafulla, on també hi seran els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla. També serà el primer cop aquest any que vilafranquins i vallencs coincidiran a plaça, tot i que segurament els decibels seran inferiors que en anteriors anys i en altres cites destacades d’aquesta temporada.

Els verds, després d’apuntar-se la magnífica actuació del Pla de la Seu, esperen mantenir un ritme elevat aquest cap de setmana. D’aquesta manera, tot i no poder comptar amb força castellers, aspiren a revalidar algun dels castells de nou que ja van descarregar a Tarragona i acompanyar-lo d’algun altre de la gamma alta de vuit. En aquesta ocasió, precisament per aquestes baixes, la gamma extra haurà d’esperar segurament fins a les Santes o Vilanova i la Geltrú a finals de mes.

La Colla Vella arriba a Altafulla amb un cert descans, a l'haver tingut una setmana sense assajos després de Sant Joan. Aquest dimecres ja van tornar a la feina i esperen arrossegar un bon gruix de gent per poder tornar a portar els castells de nou. Els rosats, per tant, tenen en el seu programa el 5 de 8, el 4 de 8 amb agulla, el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre, tot i que aquests castells s’acabaran de decidir en funció del nombre de camises.

Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona es presenten a l’actuació amb l’ambició de descarregar el 2 de 8 amb folre, que dissabte va quedar en coronat, i acompanyar-lo del tres i del quatre de vuit. Diumenge també actuen a Banyeres del Penedès, però en aquest cas segurament no hi anirà el dos folrat.

Els Castellers d’Altafulla tenen demà una de les grans actuacions de la temporada i la volen fer en una jornada plena d’estrenes amb tres castells que encara no han fet des de l’aturada per la pandèmia: el 5 de 6, el 2 de 6 i el 3 de 7.

stats