Castells
Ara Castells 06/08/2023

Calma abans de la tempesta

La Jove de Tarragona completa el 5 de 8 com a millor castell del cap de setmana

1 min
5d8 de la Jove de Tarragona

El primer cap de setmana d’agost ha seguit els patrons habituals i ha tingut uns registres modestos abans d’una segona quinzena de mes apassionant.

Així doncs, la Jove de Tarragona ha sigut l'única en superar els bàsics de 8, en descarregar el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre.

Sostre en els bàsics de 8

Diverses places han presenciat actuacions amb els castells de vuit com a millors construccions. Així doncs, la Joves de Valls va portar tant el tres com el quatre de vuit a Andorra la Vella, Castellers de Barcelona el quatre a Vilafranca del Penedès i els Xiquets de Tarragona i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau el quatre a la Móra i els Pallaresos, respectivament.

Firagost d’objectius complerts

Entre setmana, en canvi, sí que van complir a Valls unes expectatives de màxims. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va tornar a fer una exhibició de múscul revalidant l’actuació de Sant Joan amb el 4 de 9 amb folre i pilar i l’espadat de 8 amb folre i manilles com a principals castells, a banda dels dos bàsics de nou. Els rosats, per tant, van acabar guardant-se el cinc de nou folrat i el dos net per a futures cites.

Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls va poder treure’s l’espina del 4 de 9 amb folre i descarregar-lo per primer cop enguany. Hi van afegir el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i l’estrena aquesta temporada del pilar de 7 amb folre.

stats